Egyetlen ütéstől vesztette el a fél fejét egy férfi

A fél koponyája hiányzik a férfinak, miután leütötték az utcán, és most attól retteg, hogy egy kis ütés is megölheti.

A 27 éves Braden Stromberg agyvérzést szenvedett és mesterséges kómába kellett tartani, miután megtámadták az utcán. Braden többször is a életveszélyes állapotba került, miközben az intenzív osztályon feküdt. 

A férfi munka után a barátnőjével sétált, a bolt felé tartottak, amikor egy ismeretlen hátulról megtámadta. Stromberget eszméletlenre verte a támadója, a fejét többször a betonhoz ütve. A mentők gyorsan kiértek és kórházba szállították. Braden életéért egy három órás műtét során küzdöttek az orvosok, és végül el kellett távolítani koponyájának jobb oldalát. 

A támadás óta teljesen megváltozott az élete

A fiatal férfi majdnem belehalt a sérüléseibe, 15 napot töltött mesterséges kómában, mielőtt hihetetlen módon felépült, amivel teljesen megdöbbentette az orvosokat. Bár szerencsésen magához tért, azóta attól retteg, hogy egyetlen esés vagy a fejére mért - akár véletlen - ütés megölheti. A tragikus eset miatt kénytelen sisakot viselni, hogy védje az agyát, amikor elhagyja a házat.

Braden jelenleg további műtétekre vár, hogy titánkoponyát ültessenek be a hiányzó koponyarész helyére, így pedig visszatérhet a munkába. Amióta pedig látta, hogy a támadóját börtönre ítélték, várakozással tekint a jövőbe.

Fejsérülés, agy sérülés, támadás
Braden feje súlyosan károsodott a támadást követően (fOto: itv.com/)

"Minden orvos, akivel beszéltem, azt mondta, milyen szerencsés vagyok, hogy nem bénultan vagy vegetatív állapotban ébredtem fel a kómából - nyilatkozta a férfi. - Az orvosok is alig akarják elhinni a felépülésemet. Talán egy centiméternyi gerincfolyadék van ott, ahol a koponyámat eltávolították, és utána már csak az agyam van védtelenül. Ha ezt ütés éri, az potenciálisan végzetes lehet."

Kockázatos műtét vár rá

Stromberg elárulta, hogy alig várja, hogy visszatérhessen a munkába: "Nagyon várom, hogy elvégezzék a műtétet, mivel ez azt jelentené, hogy az életem visszatérhet a normális kerékvágásba." Bradennek azt mondták, hogy a közelgő koponyaműtét meglehetősen kockázatos, mivel fennáll a fertőzés veszélye. A férfi azonban megjegyezte, hogy mindenképpen végig akarja csinálni az eljárást, mivel ez az egyetlen esély arra, hogy visszatérjen a régi életéhez.

Bár bizakodó a közelgő műtét miatt, a férfi munkanélküliként él és a támadás következményeivel küzd: "Képes vagyok beszélni és mozogni, de a támadás mentálisan, fizikailag és érzelmileg is megváltoztatta az életemet." Az egészségével kapcsolatos problémákról nyilatkozva Braden hozzátette, hogy a támadás miatt a bal szemével nehezen fókuszál, és a bal kezével nehezen képes megfogni a tárgyakat, csak korlátozottan tudja használni a kezét. Az orvosok bizakodnak benne, hogy lassan majd visszanyeri ezeket a funkciókat.

A támadás nemcsak fizikai problémákat okozott a férfinak, hanem a személyisége is megváltozott: nem mindig tud gátat szabni annak, hogy mit mond, mintha nem lenne szűrő az agya és a szája között.

"Anyagilag is megkárosított, mivel nem tudok dolgozni, és a család mentális egészségére is hatással volt a támadás" - tette hozzá.

Az elkövetőt azóta letartóztatták, súlyos testi sértés vádjával vádat emeltek ellene, és bűnösnek vallotta magát. A bíróság végül 10 és fél hónap börtönbüntetésre ítélte. "Örülök, hogy rács mögé került, de nem hiszem, hogy a rá kiszabott büntetés elég hosszú" - fűzte az ítélethez Braden. 

forrás

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on! 

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24 °C
Minimum: +15 °C

Általában erősen felhős lesz az ég, de hosszabb-rövidebb napos időszakok szinte mindenütt előfordulnak. Sok helyen, adott pontban akár többször is kialakulhat zápor, zivatar, utóbbiakat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. Késő este 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Fronthatás továbbra sem várható.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra