Mit tegyünk, ha lusta a gyerek?

Több felmérés szerint is keveset mozog a magyar lakosság jelentős része, márpedig a fizikai aktivitás hiánya számos egészségügyi kockázatot hordoz magában. A probléma gyökerei gyakran gyermekkorból erednek.

Milyen következményei lehetnek a gyermekkori elhízásnak? Részletek itt.

A gyerekek általában igazi örökmozgók, akik ha tehetik, szaladgálnak és ugrándoznak játék közben. Dr. Gács Zsófia gyermekgyógyász, endokrinológus szerint ezek a gyerekek az iskolába kerülve egy olyan rendszerrel találkoznak, amely elvárja tőlük, hogy naponta több órát egy helyben üljenek. Végeredményben felnőtt korra az emberek nagy része kifejezetten lustává válik.

A gyermekek mozgékonyságának megőrzése fontos szülői feladat
A gyermekek mozgékonyságának megőrzése fontos szülői feladat

Szülőként sokat tehetünk azért, hogy iskolai teendői mellett is kellő mozgáslehetőséget biztosítsunk gyermekünknek, ehhez azonban fontos, hogy tudatosan odafigyeljünk bizonyos dolgokra. A szakember a legfontosabb szempontokra mutat rá az alábbi videóban.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)