Újabb módszer az allergia leküzdésére

Nagy mértékben csökkenti a légúti allergiával küszködők érzékenységét az a magyar szabadalom alapján, hamarosan forgalomba kerülő Allergofilter nevű termék - állítja a magyar feltaláló.

Az Allergofilter fehér színű, apró kerek levegőszűrő szivacs, amelyet az orrban kell elhelyezni. Elsősorban megelőzésre szolgál, ezért az apró szűrőket az allergiás időszak vagy az allergiát okozó anyaggal való "találkozás" előtt érdemes alkalmazni - mondta Vajai László, a termék feltalálója.

A magyar feltaláló szerint az új szabadalom az allergia heveny időszakában is enyhíti a tüneteket, ekkor viszont naponta többszöri cserélése ajánlott. A filter pollenek, por, penészgomba spórák, állati szőrök, részint illatanyagok és füst szűrésére alkalmazható, hatékonyan megelőzhető a szénanátha, az asztma, az allergiás tünetek kialakulása. Az "orrszivacs" használata egyszerű: egy finom nyomó mozdulattal az orrnyílásba kell helyezni, a használat végén pedig enyhe orrfújással eltávolíthatók az orrból.

Az Allergofilter az általa "csapdába ejtett" allergéneket stabilan megköti, ugyanakkor anyaga ellenálló a különböző behatásokkal (savval, lúggal, zsírokkal, olajokkal) szemben, a nyálkahártyával érintkezve nem oldódik, vagy szívódik fel, ezért ebből fakadó mellékhatással sem rendelkezik - hangsúlyozta Vajai László a termék feltalálója.

A filter magyar szabadalom, fül-orr-gégészeti és klinikai szakvéleménnyel ellátott, az uniós előírásoknak is megfelel, továbbá az Egészségügyi Minisztérium által regisztrált termék. Az Allergofiltert a magyar feltalálók Géniusz elnevezésű tavalyi kiállításán is bemutatták.

A termék nem csak légúti allergia, hanem munkavédelem, légzési zavarok, vegyi és illatirritáció ellen is használható. Kockázat és mellékhatás nincs, a levegővételt nem nehezíti.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: