Asztma: a legjobb természetes módszerek

Az asztmában szenvedők, illetve az asztmásokkal együtt élők tudják, hogy mennyire meg tudja nehezíteni az életet ez a betegség. Szerencsére számos olyan természetes módszer létezik, amellyel hatékonyan enyhíthetőek a tünetei.

Fogyasszunk kevesebb cukrot!

Az asztmások közül sokaknak rosszul tolerálja a cukrokat a szervezete, ezért érdemes a cukrot a lehető legtöbb formában elkerülniük. Számukra sajnos a mesterséges édesítőszerek használata sem megoldás, mivel ezek is súlyosbíthatják a tüneteket, így legjobb, ha kerülni próbálnak szinte mindent, amiben cukor van.

Ezt teszi agyunkkal a cukor Tudományos alapon megközelítve a cukorfogyasztás egyfajta "természetes jutalmazás" - hatásai az agynak élvezetesek, ezért újra és újra meg akarjuk ismételni. Kattintson !

Organikus élelmiszerek fogyasztása

Érdemes minél kevesebb nagyüzemi körülmények között termesztett zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, mert az ezeken található permetszer-maradványok szintén súlyosbíthatják az asztma tüneteit. Az MSG-t tartalmazó ételeket is érdemes kerülni, aminek legjobb módja, ha minél több házilag készített élelmiszert fogyasztunk.

Sok folyadék

Igyunk sok zöld teát , mivel a benne lévő természetes gyulladáscsökkentők segíthetnek enyhíteni a tüneteket. Napi három csésze fogyasztása ajánlott: néhány nap, esetleg hét után érezhető lesz a hatása.

A zöld tea gyulladáscsökkentő hatása miatt segíthet a panaszok enyhítésében
A zöld tea gyulladáscsökkentő hatása miatt segíthet a panaszok enyhítésében

Quercetin, C-vitamin, magnézium, E-vitamin

A fentieket tartalmazó táplálékkiegészítők szintén mind hasznosak lehetnek asztma ellen, akárcsak az omega-3 zsírsavat tartalmazó ételek vagy táplálékkiegészítők fogyasztása. Az asztmások között gyakori a magnéziumhiány: ezt érdemes pótolni, a többi pedig természetes gyulladásgátlóként viselkedik.

Fekete fenyős illóolaj

Ha hígított fekete fenyő-olajat dörzsölünk a mellkasunk bőrébe, akkor ennek gyulladáscsökkentő, légzéskönnyítő és összehúzó hatása van, amely szintén enyhítheti az asztma tüneteit. A lényeg, hogy valamilyen bőrbarát olajjal keverjük.

Forrás: care2.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)