Viszlát, szemüveg!

Hazánkban a rövidlátás nagyjából minden 4. embert érint, távollátással a lakosság további 5-10 százaléka küzd. A lézeres technológia fejlődésével azonban egyre többen nyerhetik vissza az éles látásukat.

Már a 19. század vége óta léteznek különféle módszerek a Optimum Látásjavító Lézerközpont szemész szakorvosát kérdeztük.

Talán a legfontosabb kérdés: mennyire biztonságos a lézeres látásjavítás?

Összességében több százezer páciens adatait értékelő tanulmányok és az elmúlt 25 év tapasztalata is bizonyítja, hogy a lézeres látásjavítás megfelelő szaktudás és technikai feltételek mellett teljesen biztonságos és eredményes. Ennek biztosítására ma már rendkívül fejlett eszközök állnak rendelkezésünkre, az általunk használt munkaállomásnak például egy egyedülálló szivárványhártya-felismerő és szemkövető rendszer is részét képezi. Ez a kezelés során minden egyes lézerpont helyzetét ellenőrzi és szükség esetén korrigálja, így a lehető legnagyobb biztonságot érhetjük el.

Milyen új eredmények vannak ezen a területen?

A biztonság növelését szolgáló megoldásokon túl a fejlettebb diagnosztikai eszközök, illetve a hozzájuk kapcsolódó kezelési algoritmusok révén egyre testre szabottabb kezeléseket tudunk végezni, így jobb látásélességet tudunk kialakítani. Ma már például a magasabb rendű, rejtett fénytörési hibákat is kezelni tudjuk, és a vékony szaruhártyával rendelkezőknek sem kell feltétlenül lemondaniuk az éles látásról.

Hogyan zajlik egy kezelés?

Maga a beavatkozás csupán néhány percet vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes. A számítógéppel vezérelt excimer lézer a szaruhártya anyagából elpárologtatja a vizsgálatok alapján előre megtervezett szövetmennyiséget, így megváltozik a szaruhártya formája, a kívánt mértékben megváltozik a szem törőereje és helyreáll a látás élessége. A lebenyképzéses eljárásoknál a gyógyulási idő alatt sem kell fájdalomra számítani, és akár a kezelés másnapján munkába lehet állni.

Aki 2013. március 31-ig jelentkezik a lézeres kezelést megelőző alkalmassági vizsgálatra, 70-120 000 forint kedvezménnyel kérheti a kezelést az Optimum Látásjavító Lézerközpontnál. További részletek.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)