Így szabadulhatunk meg gyorsan a lábgombától

A láb gombás fertőzéseit lokálisan és szisztémás szerekkel egyaránt kezelhetjük: a legfontosabb, hogy a kezelés megkezdése előtt konzultáljunk orvossal vagy gyógyszerésszel, és hogy akkor se hagyjuk abba a kezelést idő előtt, ha megszűntek a tünetek!

A láb gombás fertőzéseinek nagyobb része a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gombaellenes szerekkel (krémekkel, spray-vel, oldatokkal, hintőporral) általában hatékonyan gyógyítható, ám ezek használatának megkezdése előtt is kérjük ki az orvos vagy a gyógyszerész tanácsát. A különböző fertőzések ugyanis különböző kezelést igényelnek, és a rosszul megválasztott gyógyszer több kárt okozhat, mint amennyi hasznot hoz.

Fungisztatikus vagy fungicid?

A gombára gyakorolt hatásuk alapján megkülönböztetünk fungisztatikus, a gombák szaporodását gátló, illetve fungicid, azaz gombaölő gyógyszereket.

A fungisztatikus kezelések előírás szerinti időtartama négy-hat hét. Azonban a tapasztalatok szerint gyakran csak egy hétig tartanak, mivel a tünetek gyorsan enyhülnek. Ilyenkor a csak szaporodásukban gátolt gombák képesek túlélni a szükségesénél rövidebb kezelést, így a fertőzés kiújulhat, kínzó tünetei újból megjelenthetnek.

A fungicid szerekkel viszont rövidebb idő alatt, akár egyhetes kezeléssel hatékonyan gyógyítható a gombás fertőzés.

Hogyan használjuk a lábgomba elleni szereket?

Választás előtt mérlegeljük, hogy mi mennyire vagyunk fogékonyak a gombásodásra, milyen gyakran jelentkezik a fertőzés. Ha ugyanis évente többször is észleljük magunkon a tüneteket, akkor nem a megfelelő kezelési módszert választottuk! Ilyenkor feltétlenül forduljunk orvoshoz!

A gombás bőr általában nagyon viszket, érzékennyé válik, ám az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy hidratáló vagy nyugtató krémmel kenegetjük. Ezek ugyanis semmit nem tesznek a gombásodás ellen, sőt azzal, hogy extra nedvességet juttatnak a bőrbe, csak még jobban felgyorsítják a gombák szaporodását.

A vény nélkül kapható gyógyszereket általában a tisztálkodás után gondosan szárazra törölt bőrfelületen, naponta kétszer kell alkalmazni. A gyógyulást gyorsítja, ha a lábujjakat gézcsíkokkal elválasztjuk egymástól. A kezelés időtartama a fertőzés súlyosságától illetve a választott szertől függ, de fontos tudnivaló, hogy a fungisztatikus szereket a tünetek elmúlta után is alkalmazni kell, mivel, ha idő előtt hagyjuk abba a kezelést, a fertőzés könnyen kiújulhat. Ezért érdemes olyan kezelést választani, amely minél rövidebb idő alatt megoldja a problémát.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: