Gyógyítható lehet az 1-es típusú cukorbetegség

Azok a tudósok, akiknek sikerült visszafordítani az 1-es típusú cukorbetegség folyamatát egereknél, állítják, hogy eredményük a diabétesszel küzdő embereken is segíthet a jövőben.

Az 1-es típusú cukorbetegség az összes diabéteszes diagnózis nagyjából 5 százalékára terjed ki, s általában gyerekeknél és fiatal felnőtteknél állapítják meg. Gyógyíthatatlan, de inzulinterápiával kezelhető.

1-es típusú cukorbetegség esetén az immunrendszer T-sejtjei megtámadják az inzulintermelő bétasejteket. Jelen kutatás során a Cincinnati Egyetem szakértői kimutatták, hogy egy UT18 nevű antitest serkentő hatással bír a TLR4 molekulára, mely megakadályozza, hogy a T-sejtek elpusztítsák a bétasejteket.

Amennyiben inzulinnal kezeli cukorbetegségét, érdemes változó helyre beadnia az injekciót. Kalkulátorunk segítségével meghatározhatja az ajánlott sorrendet! A kalkulátort ide kattintva éri el! Ezzel a megközelítéssel sikerült visszafordítani a betegség folyamatát a kísérlet alá vetett nem elhízott egerek nagy részénél, akiknél nemrég alakult ki a kór - jelentették be az Amerikai Diabétesz Társaság múlt szombati ülésén San Francisco-ban. Az eredmények mindaddig előzetesnek tekintendők, amíg meg nem jelennek egy elismert szaklapban.

Az 1-es típusú cukorbetegség visszafordításának kulcsa az volt az egereknél, hogy akkor "csípték nyakon" a kórt, amikor kialakult - mondta a kutatást vezető Dr. William Ridgway, aki hozzátette: a rendelkezésre álló időablak hosszabb lenne az embereknél, ám ezzel együtt is viszonylag rövid. Az állatkísérletek eredményeit azonban nem mindig sikerül embereknél is reprodukálni.

Ez a megközelítés eltér azoknak a többségétől, amelyekkel eddig próbálták legyőzni az T-sejteket veszi célba.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)