Gyógyítható lehet az 1-es típusú cukorbetegség

Azok a tudósok, akiknek sikerült visszafordítani az 1-es típusú cukorbetegség folyamatát egereknél, állítják, hogy eredményük a diabétesszel küzdő embereken is segíthet a jövőben.

Az 1-es típusú cukorbetegség az összes diabéteszes diagnózis nagyjából 5 százalékára terjed ki, s általában gyerekeknél és fiatal felnőtteknél állapítják meg. Gyógyíthatatlan, de inzulinterápiával kezelhető.

1-es típusú cukorbetegség esetén az immunrendszer T-sejtjei megtámadják az inzulintermelő bétasejteket. Jelen kutatás során a Cincinnati Egyetem szakértői kimutatták, hogy egy UT18 nevű antitest serkentő hatással bír a TLR4 molekulára, mely megakadályozza, hogy a T-sejtek elpusztítsák a bétasejteket.

Amennyiben inzulinnal kezeli cukorbetegségét, érdemes változó helyre beadnia az injekciót. Kalkulátorunk segítségével meghatározhatja az ajánlott sorrendet! A kalkulátort ide kattintva éri el! Ezzel a megközelítéssel sikerült visszafordítani a betegség folyamatát a kísérlet alá vetett nem elhízott egerek nagy részénél, akiknél nemrég alakult ki a kór - jelentették be az Amerikai Diabétesz Társaság múlt szombati ülésén San Francisco-ban. Az eredmények mindaddig előzetesnek tekintendők, amíg meg nem jelennek egy elismert szaklapban.

Az 1-es típusú cukorbetegség visszafordításának kulcsa az volt az egereknél, hogy akkor "csípték nyakon" a kórt, amikor kialakult - mondta a kutatást vezető Dr. William Ridgway, aki hozzátette: a rendelkezésre álló időablak hosszabb lenne az embereknél, ám ezzel együtt is viszonylag rövid. Az állatkísérletek eredményeit azonban nem mindig sikerül embereknél is reprodukálni.

Ez a megközelítés eltér azoknak a többségétől, amelyekkel eddig próbálták legyőzni az T-sejteket veszi célba.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)