Előzze meg a vénás láb kialakulását!

Szeretné a lábait negyven fölött is formásnak, simának, erőteljesnek megőrizni? Jó lenne elkerülni a visszértágulattal járó kellemetlenségeket, veszélyeket? Olvassa el, mit tehet érte!

Használja a lábait!

A lábaink egészségéhez leghatékonyabban, legegyszerűbben a "rendeltetésszerű használat" vezet. Sétáljon, gyalogoljon hát Ön is mennél többet, lehetőleg úgy, hogy "gördüljön át" a talpán. Nincs ideje rá? Legalább annyit tegyen meg, hogy lift helyett a lépcsőt használja, vagy egy-egy megállónyival a célja előtt száll le a buszról, villamosról! Az erőteljes gyaloglás a leghasznosabb, amikor a lábikra izmai az izommozgás miatt átpumpálják a vért a bőr alatti vénákból a mélyebben lévőkbe, ezzel javítva a vérkeringést. Ha a munkája közben, vagy akár a buszra várva sokáig kell egy helyben állnia, jusson eszébe óránként néhány percig a lábujjain állva tornáztatnia a lábát. Ahányszor csak módja van rá, ússzon! A víznyomás kinyomja a vért a vénákból, ami megelőzi az értágulatot és a visszérbetegség kialakulását. A kerékpározás is kiemelten egészséges mozgásforma a visszértágulat megelőzése szempontjából, az izommozgás kipumpálja a vért a vénákból és élénkíti a vérkeringést. A táncra kevesen gondolnak úgy, mint az egészség megőrzésének eszközére, pedig a lábak keringését javítja, erősíti, vagyis fiatalít - használjon ki minden alkalmat a táncra is!

Válasszon jó cipőt!

Kerülje a magas sarkú cipők és csizmák viselését, mert az Achilles-ín rövidülését, a lábizmok gyengülését idézhetik elő, ami szintén vénás pangáshoz vezethet. Hasonlóképpen egészségtelen a túl szűk, a lábfejet összenyomorító cipő viselése.

Pihenjen okosan!

Ugye, nem gondolta volna, hogy a semmittevés is lehet egészséges? Különösen, ha okosan használja ki a pihenésre szánt időt. Ha módja van rá, ülve olvasás, tévénézés, relaxálás stb. közben "polcolja fel", vagyis tegye fel a lábát egy zsámolyra, hogy vízszintesen vagy a csípőjénél kicsit magasabban legyen. A vénái meghálálják a gondoskodást! Ügyeljen arra is, hogy ilyenkor ne tegye keresztbe a lábát, mert ez a testhelyzet rontja a keringést. Az éjszakai alváshoz ajánlatos az ágymatrac láb felőli részét körülbelül tíz cetivel megmagasítani, mert ez segíti a vénák kiürülését, az egészséges vérkeringést. Párnára tenni a lábat nem elég, mert az elmozdul a forgolódás közben, nem teljesíti a feladatát.

Vegyen igénybe segítséget!

Ha már jelentkeztek a visszérbetegség első tünetei, használja a hatékony visszérellenes kozmetikumok és készítményeket, például a Venotrex emulziót. Előrehaladott betegség esetén tanácsos kompressziós harisnyát viselni.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció