Gyakori tévhitek az IBS-ről

Világszerte rengeteg ember szenved irritábilis bél szindrómában, mégis még mindig számos tévhit kering a köztudatban ezzel a betegséggel kapcsolatban. Lássuk, melyek a leggyakoribbak!

Glutén- és laktózérzékenység okozza

Nem igaz. Akik érzékenyek a laktózra vagy a gluténre, nem feltétlenül szenvednek IBS-ben is. Persze, közöttük is vannak, akik igen, de a kettő között nincs összefüggés.

Egészségesebb táplálkozással gyógyítható

Kutatási eredmények szerint a mediterrán étrend az agy egészségére is pozitív hatással van. Részletek itt.

A mediterrán diétát tartják manapság az egyik legegészségesebb étrendnek, ettől függetlenül még ettől sem várhatnak gyógyulást az IBS-ben szenvedők. Akik ezzel a betegséggel élnek, speciális diétát kell követniük a gyógyulás érdekében, illetve ki kell tapasztalniuk, hogy milyen ételek okozzák esetükben a legsúlyosabb tüneteket.

Bár sokan csak legyintenek rá, az IBS egy valós betegség, ahogy a tünetei is azok
Bár sokan csak legyintenek rá, azIBSvalós betegség, ahogy tünetei is valódiak

A betegség csak fejben létezik

Ez az egyik legrosszabb, amit mondhatunk. Főleg azoknak, akiknek az IBS miatt olyan heves hasmenésük van, hogy szinte el sem tudják hagyni a házat, ha pedig mégis megteszik, minden lépésüket úgy kell megtervezniük, hogy legyen a közelben mellékhelyiség. Sokan hiszik úgy, hogy az IBS-t a túlzott stressz válthatja ki, pedig ez valójában inkább fordítva van. Viszont tény, hogy a stressz kezelése, megszüntetése, a meditáció fontos és hatékony része lehet a gyógyulási folyamatnak.

Az IBS gyógyíthatatlan

A közvélekedés szerint az IBS nem gyógyítható, és a diéta, illetve a gyógyszerek is inkább csak arra szolgálnak, hogy könnyebben viseljük a betegséggel járó kellemetlenségeket, legjobb esetben tünetmentességet elérve. Szerencsére léteznek olyan esetek, amikor az IBS megfelelő kezeléssel igenis gyógyíthatónak bizonyult, így nem szabad feladni a reményt. Pláne úgy, hogy folyamatosan zajlanak kutatások a témában mind a betegséggel, mind a lehetséges gyógymódokkal kapcsolatban.

Forrás: healthista.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)