Visszatért Vuhanba a koronavírus

Újabb hullám kezdődhet a koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában. Vuhanban több mint 1 hónap után ismét találtak fertőzöttet, az északkeleti Csilin tartomány Shulan városát pedig magas kockázatúnak minősítették a hatóságok.

A koronavírus-járvány feltételezhetően a Hupej tartománybeli Vuhanból indult útjára, még tavaly év végén. A városban több mint 1 hónapig - április 3-a óta - nem regisztráltak fertőzöttet, április végén pedig bejelentették, hogy az utolsó vuhani beteg is elhagyhatta a kórházat. A napokban azonban egy új esetet jelentettek az közép-kínai Vuhanból.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Kína, koronavírus Vuhan, koronavírus fertőzöttek
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Kína, koronavírus Vuhan, koronavírus fertőzöttek

A beteg hónapok óta nem hagyta el otthonát

Kell-e D-vitamint szedni a bezártság miatt? A válaszért kattintson ide!

Az új vuhani fertőzött egy 89 éves férfi, aki január vége óta nem hagyta el az otthonát, mégis pozitív lett a koronavírustesztje - írta a Reuters. A férfi felesége is fertőzöttnek bizonyult, ő azonban nem mutatott tüneteket. A házaspár lakóépületében a többi lakót is megvizsgálták, és összesen 20 koronavírusos esetet tártak fel, köztük 5 tünetmentes fertőzöttet is.

Közben a Csilin tartományban található Shulanban előbb alacsonyról közepesre, majd egy nappal később már magasra emelték a koronavírus-járvány miatti riasztási szintet. A városban május 7-én igazolták egy nőnél a fertőzést, és azóta 11 újabb beteget találtak a páciens rokonai és barátai körében. A településen bezárták az iskolákat és leállították a nem feltétlenül szükséges szállítmányokat.

Kína szárazföldi részén egyébként tavaly év vége óta már 84010 koronavírus-fertőzöttet és 4637 halálesetet regisztráltak.

Hathetes baba a brit koronavírus-áldozatok között - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció