Újabb koronavírus-gyanús eset Magyarországon

Korábban Vuhanban járt az a lázas beteg, akit rohammentő vitt el a Liszt Ferenc repülőtérről.

Az Index úgy értesült, hogy néhány órával ezelőtt a Liszt Ferenc repülőtéren elkülönítettek egy lázas utast, akit koronavírus-fertőzés gyanújával vizsgálnak.

Koronavírus: ez a betegek közös pontja.

A portál névtelen forrására hivatkozva úgy tudja, hogy a mai Emirates géppel érkezett férfi nem kínai nemzetiségű volt, ugyanakkor állítása szerint nemrégiben járt Vuhanban, a koronavírus-járvány kiindulópontjában. A Liszt Ferenc reptér honlapján elérhető menetrend szerint addig az időpontig csak egy Emirates gép érkezett Budapestre, Dubajból.

koronavírus, repülőtér, mti fotó
Egyre többen viselnek maszkot a reptereken. Fotó: MTI/EPA/AAP/Darren England

A reptéri egészségügyi szolgálatot ellátó AMS mentőszolgálat értesítette az Országos Mentőszolgálatot, akik életbe léptették az ilyen helyzetekre kidolgozott protokollt - írták. A reptérre a szemtanúk szerint délután 2 óra körül érkezett egy mentőautó, amelyik megkülönböztető jelzést használt, és a sofőr fehér izolációs ruhába volt öltözve.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ megerősítette a hírt. Az utast kórházba szállították, de ennél többet nem árultak el.

Forrás: Index.hu

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: