Orbán szerint ezért kell beadatni a 3. oltást

"Mindenkinek mondom, hogy a harmadik oltás felér egy életbiztosítással" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. Közölte azt is, hogy a hétvégén ő is megkapja az emlékeztető dózist.

Senki nem fogja tudni elkerülni a koronavírus delta variánsát - figyelmeztetett Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Mint mondta, ez az új mutáns sokkal agresszívabb, mint a korábbi változatok voltak, ezért jelenleg sokkal nagyobb a veszély, mint korábban volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország,
Megkapja egy férfi a koronavírus elleni oltóanyag harmadik, emlékeztető adagját.Fotó: MTI/Komka Péter

A szomszédban már nagy a baj

A koronavírus -járvány negyedik hulláma hamarosan bekerít minket - mutatott rá a miniszterelnök. Példaként említette, hogy Romániában már most is riasztó a helyzet , ezért - ahogy korábban már mi is beszámoltunk róla - 50 román beteget lát el Magyarország két határhoz közeli kórházban. A két ország között egyébként óriási különbség van az átoltottak arányában: Magyarországon kétszer magasabb, mint Romániában - emelte ki Orbán Viktor.

Mutatjuk, hogyan lehetne megfékezni a negyedik hullámot az MTA szerint.

"Nem a maszk, hanem az oltás véd meg"

A védekezéssel kapcsolatban a miniszterelnök azt tanácsolta, hogy zsúfolt helyen vegyünk fel maszkot. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a COVID-19 ellen nem a maszk, hanem az oltás nyújt erős védelmet.

Orbán egyébként úgy ítélte meg, hogy Magyarország felkészülten várja a negyedik hullámot. "Vakcinánk, kórházi ágyunk, orvosunk, lélegeztető gépünk van bőséggel, fel vagyunk készülve egy negyedik hullámra" - fejtette ki.

Magyarországon is egyre több iskolában kell intézkedéseket hozni a koronavírus terjedése miatt. Az érintett intézmények számát 270-re saccolják, pontos adatokat azonban nehéz úgy mondani, hogy tesztelés és kontaktkutatás továbbra sincs.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: