Orbán szerint ezért kell beadatni a 3. oltást

"Mindenkinek mondom, hogy a harmadik oltás felér egy életbiztosítással" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. Közölte azt is, hogy a hétvégén ő is megkapja az emlékeztető dózist.

Senki nem fogja tudni elkerülni a koronavírus delta variánsát - figyelmeztetett Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Mint mondta, ez az új mutáns sokkal agresszívabb, mint a korábbi változatok voltak, ezért jelenleg sokkal nagyobb a veszély, mint korábban volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország,
Megkapja egy férfi a koronavírus elleni oltóanyag harmadik, emlékeztető adagját.Fotó: MTI/Komka Péter

A szomszédban már nagy a baj

A koronavírus-járvány negyedik hulláma hamarosan bekerít minket - mutatott rá a miniszterelnök. Példaként említette, hogy Romániában már most is riasztó a helyzet , ezért - ahogy korábban már mi is beszámoltunk róla - 50 román beteget lát el Magyarország két határhoz közeli kórházban. A két ország között egyébként óriási különbség van az átoltottak arányában: Magyarországon kétszer magasabb, mint Romániában - emelte ki Orbán Viktor.

Mutatjuk, hogyan lehetne megfékezni a negyedik hullámot az MTA szerint.

"Nem a maszk, hanem az oltás véd meg"

A védekezéssel kapcsolatban a miniszterelnök azt tanácsolta, hogy zsúfolt helyen vegyünk fel maszkot. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a COVID-19 ellen nem a maszk, hanem az oltás nyújt erős védelmet.

Orbán egyébként úgy ítélte meg, hogy Magyarország felkészülten várja a negyedik hullámot. "Vakcinánk, kórházi ágyunk, orvosunk, lélegeztető gépünk van bőséggel, fel vagyunk készülve egy negyedik hullámra" - fejtette ki.

Magyarországon is egyre több iskolában kell intézkedéseket hozni a koronavírus terjedése miatt. Az érintett intézmények számát 270-re saccolják, pontos adatokat azonban nehéz úgy mondani, hogy tesztelés és kontaktkutatás továbbra sincs.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)