Nem járt Kínában a német fertőzött

Nem Kínában, hanem helyben, Bajorország tartományban okozhatta a megbetegedést a koronavírus a Kínából kiindult járvány első megerősített németországi eseténél.

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, nemrég Németországban is megerősítettek egy megbetegedést, amelyet az új koronavírus okozott. A beteg férfi állapota stabil, azt azonban eddig nem közölték, hogy a beteg járt-e Kínában - azon belül pedig Vuhan városában -, mint a többi fertőzött többsége. Most azonban kiderült, hogy a férfi nagy valószínűséggel Bajorországban fertőződött meg. Ez lehet az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjed emberről emberre.

koronavírus, fertőző betegségek, vírusos tüdőgyulladás, járvány,
koronavírus, fertőző betegségek, vírusos tüdőgyulladás, járvány,

A lappangási idő alatt fertőzött a vírus

A bajorországi beteg egy autóipari beszállító cég munkatársa. Egy kínai kolleganője fertőzhette meg, aki részt vett egy továbbképzésen a vállalat központjában, a München melletti Stockdorfban január 19-től 22-ig. A sanghaji nő szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Németországi útja előtt nem sokkal meglátogatta szüleit a járvány gócpontja, Vuhan térségében. A továbbképzés idején tünetmentes volt. A bajor hatóságok most igyekeznek feltárni, hogy kivel volt kapcsolatban a kínai nő és a megfertőzött bajor férfi, akit elkülönítve ápolnak egy müncheni klinikán. A tervek szerint legalább negyven embert megvizsgálnak majd, fertőzésgyanús esetet egyelőre nem találtak.

Felkészültek a veszélyek elhárítására

Magyarország is felkészült a koronavírusra - részletek itt!

Várható volt, hogy előbb-utóbb Németországban is felbukkant a vírus. A hatóságok számítottak erre a fejleményre és felkészültek a veszélyek elhárítására - közölte Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter. A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) értékelése szerint azonban továbbra is alacsony a fertőzésveszély. A német sajtójelentések szerint egyébként országszerte emelkedik a kereslet a gyógyszertárakban kapható szájmaszkok iránt. A szakértők viszont rámutatnak, hogy a maszk csak korlátozott védelmet nyújt a kórokozó ellen. A leghatékonyabb védekezési módszer a rendszeres és alapos kézmosás.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó koronavírus (nCoV-2019) az influenzához hasonló tüneteket okoz és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. A betegség áldozatainak száma Kínában hétfő estére meghaladta a 100-at, a biztosan a kórtól fertőzött tüdőgyulladásos betegek száma pedig a 4500-at.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció