Lehetségessé válhat az AIDS elleni vakcinázás

Egy új kutatás kimutatta, hogy azok a nők, akik két különböző HIV-törzzsel fertőzöttek, hatékonyabb antitest-reakciót képesek kiváltani, mint azok, akik csak az egyik vírustörzzsel fertőződtek meg.

Mindez az úgynevezett HIV-felülfertőződésen alapszik, amikor valaki két különböző vírustörzzsel fertőződik meg, két különböző szexuális partnertől- most ez lehet a kulcs a betegség elleni küzdelemben. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy két különböző antigén jobb, megfelelőbb válaszra ösztönzi az immunrendszert - mondta Julie Overbaugh, a tanulmány vezető szerzője. Ez az eredmény új utakat nyit annak kérdésében, hogy mi szükséges a HIV elleni vakcinában.

A kutatók öt éven keresztül tanulmányoztak Mozambikban, Kenyában élő Fox News .

A tudósok szerint a jövőbeli AIDS elleni vakcina leginkább az influenza vakcinákhoz fog hasonlítani, amelyeknél többféle influenzatörzzsel érik el a megfelelő immunválaszt, csak itt többféle HIV-törzzsel fogják ezt megtenni.

Természetesen hosszú az út még a vakcina létrejöttéig, de ez a felfedezés egy lépéssel közelebb vitte az emberiséget a rettegett kór legyőzéséhez.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)