Koronavírus: újabb védőeszközök érkeztek

Maszkokat és védőruhákat küldött Magyarországnak a Fudan Egyetem - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A kínai felsőoktatási intézmény által felajánlott 56 ezer maszk és 300 védőruha - más adományokkal együtt - egy Sanghajból indult repülőgépen jutott el Magyarországra.

Koronavírus: maszkokat osztanak országszerte - részletek itt!

A koronavírus elleni védekezést szolgáló eszközök jelenleg elsősorban Kínában érhetőek el nagy tételben. A keleti nyitásnak köszönhetően az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Nemzeti Bank is jó kapcsolatot ápol a Fudan Egyetemmel. A kormányzati, tartományi, városi és céges adományok mellett a Fudan a kínai egyetemek közül elsőként ajánlott fel védőeszközöket, amelyek a Shanghaji Főkonzulátus által koordinált szállítmányban érték el úti céljukat hétfő kora délután. Közben Magyarország egészségügyi védőfelszerelést adományozott Észak-Macedóniának, hogy a nyugat-balkáni ország minél hatékonyabban tudjon szembeszállni a koronavírus-járvánnyal.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus védőfelszerelés, koronavírus védekezés, koronavírus megelőzés, koronavírus maszkok
Az Országos Mentőszolgálat mintavételre kijelölt budapesti egysége védőruhában.Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Már több millió maszk érkezett Kínából

Ahogy már korábban is olvashatták a HáziPatika.com-on, április elején jelentős mennyiségű védőfelszerelés érkezett Magyarországra Kínából. 1-jén összesen hat repülőgép hozott olyan eszközöket, amelyek segítenek megóvni a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók egészségét. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása szerint akkor összesen 12 millió maszk, 30 ezer overall és 200 ezer arcvédő érkezett, valamint egy komplett gyártósor is, amellyel a maszkok folyamatos utánpótlását is biztosítani tudják majd koronavírus-járvány idején.

Szombaton pedig újabb 4 millió maszk, több mint 400 ezer védőruházat, 100 ezer védőszemüveg, 30 ezer pár kesztyű és több mint 6 ezer arcvédő plexi érkezett az országba. A repülőgépek emellett 400 ezer darabot hoztak abból a gyógyszerből, amelyet Kínában teszteltek, fejlesztettek, és az alkalmazása a nemzetközi kutatások szerint ígéretes lehet a koronavírusos betegek kezelésénél. Kína mindössze négy országnak adott ebből a gyógyszerből, ezek közül Magyarország az egyik.

Egy detroiti férfii mnden megtakarítását arra költötte, hogy benzint vegyen az ápolóknak - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció