Koronavírus: újabb lépés a vakcina tesztelésében

Civil önkénteseket is elkezdett felkészíteni az új típusú koronavírus elleni vakcina klinikai tesztelésére az orosz hadsereg - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Koronavírus: ebben lesz más a magyar vakcina - kattintson a részletekért!

Ahogyan már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on, az orosz hadsereg 50 önkéntes katona - köztük 5 nő - bevonásával hamarosan megkezdi az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni vakcina klinikai tesztelését. Az önkéntescsoportot először 2 hetes kórházi karanténba küldték, kedden pedig a civil önkénteseket is elhelyezték a Nyikolaj Burdenko katonai klinikán. Az ígéretek szerint a koronavírus elleni vakcina klinikai tesztelése július végére lezárul.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus oltás, koronavírus vakcina, koronavírus Oroszország
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus oltás, koronavírus vakcina, koronavírus Oroszország

Május 22-én vált ismertté, hogy a katonai kutatókkal együttműködő Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) munkatársai elsőként és nem hivatalosan önmagukon próbálták ki az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett vakcinát. A központ igazgatója, Alekszandr Gincburg akadémikus sikeresnek nevezte a kísérletet, az oltások ugyanis nem jártak káros mellékhatásokkal.

Alacsony a halálozási arány

Oroszországban az elmúlt napon 8404-gyel 493657-ra emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek 34,8 százaléka tünetmentes. A halálottak száma 216-tal 6358-ra, a gyógyultaké pedig 10358-cal 252783-ra nőtt. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 234 ezer felett van.

A halálozási rátát az orosz egészségügyi rendszer hatékonysága miatt tudták ilyen alacsonan tartani, az igazolt koronavírus-fertőzöttek magas száma pedig a kiterjedt teszteléssel magyarázható - vélekedett Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Az országban a koronavírus-járvány kezdete óta több mint 13,5 millió, az elmúlt nap folyamán pedig több mint 238 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Jelenleg 320590 embert tartanak járványügyi megfigyelés alatt.

Koronavírus-adót számolt fel vendégeinek, megkapta büntetését a vendéglős - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: