Koronavírus: újabb 95 ezer fertőzött világszerte

Egy nap alatt több mint 95 ezer új koronavírus-fertőzöttet és mintegy 4800 újabb áldozatot regisztráltak a világban.

Az új típusú koronavírus tavaly év vége óta már 4,9 millió embert fertőzött meg és több mint 323 ezer életet követelt világszerte, miközben a gyógyultak száma már az 1,7 millióhoz közelít - derült ki a Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma

Csaknem 300 ezer eset Oroszországban

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 1,5 millió igazolt esetről és csaknem 92 ezer halottról tudnak. Az európai országok közül Oroszország jelentette a legtöbb beteget - csaknem 300 ezret -, az áldozatok száma pedig az Egyesült Királyságban a legmagasabb Európán belül: a briteknél már 35 ezernél is többen hunytak el a koronavírus-járvány kitörése óta.

Koronavírus: ez az egyetlen hely, ami vírusmentes - kattintson a részletekért!

Brazília több mint 271 ezer koronavírusos esetet és mintegy 18 ezer áldozatot, Spanyolország 232 ezer fertőzöttet és csaknem 28 ezer halottat, Olaszország pedig több mint 226 ezer beteget és 32 ezer elhunytat jelentett szerda reggelig. A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Franciaország - majdnem 181 ezer regisztrált esettel és 28 ezer áldozattal -, Németország - csaknem 178 ezer megbetegedéssel és 8 ezer halálesettel -, valamint Törökország is. Ez utóbbi országban már 151 ezernél is több embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 4199-en vesztették életüket a járványban.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen már több mint 124 ezer fertőzöttről és 7119 áldozatról adtak hírt szerdáig.

Csökkentették a koronavírusos betegekkel foglalkozó dolgozók óradíját a Szent János kórházban - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés