Koronavírus: újabb 100 ezer fertőzött világszerte

Az új típusú koronavírus tavaly év vége óta már több mint 5,1 millió embert fertőzött meg és 333 ezer életet követelt világszerte, miközben a gyógyultak száma már meghaladta 1,95 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítéséből.

Mutatjuk a legfrissebb számokat a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Több mint 317 ezer eset Oroszországban

Mit tehetünk azért, hogy ne fertőződjük meg az új koronavírussal? Szokjunk le erről!

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 1,57 millió igazolt esetről és csaknem 95 ezer halottról tudnak. Az európai országok közül Oroszország jelentette a legtöbb beteget - több mint 317 ezret -, az áldozatok száma pedig az Egyesült Királyságban a legmagasabb Európán belül: a briteknél már 36 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma,

20 ezer új beteg Brazíliában

Brazília több mint 310 ezer koronavírusos esetet és mintegy 20 ezer áldozatot, Spanyolország 233 ezer fertőzöttet és csaknem 28 ezer halottat, Olaszország pedig több mint 228 ezer beteget és csaknem 32500 elhunytat jelentett péntek reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Franciaország - majdnem 182 ezer regisztrált esettel és 28 ezer áldozattal -, Németország - több mint 179 ezer megbetegedéssel és 8 ezer halálesettel -, valamint Törökország is. Ez utóbbi országban már 153 ezernél is több embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 4249-en vesztették életüket a járványban.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen már mintegy 129 ezer fertőzöttről és 7249 áldozatról adtak hírt péntekig.

Koronavírus-fertőzésben halt meg a Fehér Ház legendás inasa - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső