Koronavírus: új gyógyszer jön a tünetek enyhítésére

A koronavírus tüneteit enyhítő gyógyszert az Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt. készítené. A terméket már évek óta szállítják Amerikába, most pedig a hazai forgalmazási engedélyre vár.

Gyártás előtt áll a koronavírus tüneteit enyhítő magyar gyógyszer - írta a nepszava.hu a Világgazdaság cikkére hivatkozva.

Sürgetik a forgalmazási engedélyt

“Az elsődleges célunk nem a hatóanyag, hanem a kész tabletták értékesítése” - mondta Pallos László, az Alkaloida beszerzési igazgatója. Tablettát egyébként most is tud készíteni a társaság, az általa előállított Hydroxychloroquine 200 milligrammos gyógyszert ugyanis az Egyesült Államokban már törzskönyvezték. A cég és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) most azon dolgozik, hogy a gyógyszer minél hamarabb megkapja a magyarországi forgalmazási engedélyt is, hogy itthon is bevethető legyen a koronavírus-járvány idején.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus kezelése, koronavírus gyógyszer, koronavírus klorokin, koronavírus Magyarország,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus kezelése, koronavírus gyógyszer, koronavírus klorokin, koronavírus Magyarország,

A magyar betegek az elsők

Koronavírus: "hosszabb ideig ki kell tartani" - olvassa el korábbi cikkünket!

Az igazgató tájékoztatása szerint a cég folyamatosan egyeztet a hazai egészségügyi szakemberekkel is, hiszen a gyógyszert elsősorban a magyar koronavírusos betegeknek szeretnék biztosítani, és csak utána másoknak. Az Alkaloidánál lévő hatóanyag-mennyiségből egyébként mintegy 20 millió 200 milligrammos tablettát tudnának előállítani. Ez a mennyiség több mint 2,2 millió beteg kezeléséhez lenne elég. A cég körülbelül 900 ezer tablettát tud elkészíteni naponta.

Malária kezelésére használják

A Hidroxiklorokin alapanyagot egyébként a malária kezelésére, valamint autoimmun kórképek esetén használják - mondta el a közrádióban Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója. Bár koronavírus-fertőzés esetében klinikai vizsgálatok még nincsenek, a kezdeti eredmények szerint a gyógyszer antibiotikummal együtt alkalmazva hatékony - pár nap alatt érezhető javulást hoz. A gyógyszer magára a vírusra hat, viszont jelenleg ez még nem valódi ellenszer - tette hozzá a szakértő. A kormány viszont annyira bízik a gyógyszer hatékonyságában, hogy rendeletben már meg is tiltotta az alapanyag kivitelét az országból.

Dohányhoz hasonló növény jelenthet reményt a koronavírus ellen - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: