Koronavírus: több mint 8 millió eset világszerte

Tavaly év vége óta már több mint 8 millió embert fertőzött meg és mintegy 433500 életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 3,87 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2,1 millió igazolt esetről és 116 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már 888 ezer koronavírusos beteget és csaknem 44 ezer áldozatot jelentett eddig. India jelenleg a 4. helyen áll a legérintettebb országok listáján: az ország 343 ezer fertőzöttről és 9900 elhunytról adott hírt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus gyógyultak száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus gyógyultak száma

A friss európai számok

Meglepő betegséget válthat ki a koronavírus - kattintson a részletekért!

Az európai országok közül még mindig Oroszországban van a legtöbb beteg - több mint 536 ezer -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már csaknem 42 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. Spanyolországban a koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladta a 244 ezret, a halálesetek összesítését azonban a spanyol szaktárca átmenetileg felfüggesztette, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27136 halálos áldozat szerepel. Olaszország pedig több mint 237 ezer megbetegedésről és 34 ezer halálesetről számolt be kedd reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Peru - csaknem 233 ezer regisztrált esettel és 6860 áldozattal -, valamint Franciaország is. Ez utóbbi országban eddig 194 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és több mint 29 ezren vesztették életüket a járvány idején. A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén ismét Irán áll. Innen már majdnem 190 ezer fertőzöttről és 8960 áldozatról adtak hírt keddig.

Így ünnepelték a koronavírusból felépült férfit, aki 65 napig volt lélegeztetőgépen - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső