Koronavírus: több mint 5 ezer új eset itthon

Az elmúlt 24 órában 5162 új koronavírus-fertőzöttet és 55 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 5162 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 114778-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 55 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 2493-ra emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu -n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Több mint 5 ezer új fertőzöttet találtak itthon. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

6061-en vannak kórházban

Jelenleg 86134 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon, 24 százalékuk budapesti. 6061-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 415-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 26161 személyt már gyógyultnak minősítettek. A legfrissebb adatok szerint 36356 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 1,22 millió koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóriumaiban.

Szigorításokról döntöttek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggódik a járvány európai robbanásszerű terjedése miatt. A részletekért kattintson ide!

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, valamint egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A koronavírus-járványt viszont ezen a ponton már nem lehet megállítani, a fő cél inkább a járvány lassítása. Ezért ismét kihirdették itthon a veszélyhelyzetet, amely azért fontos, mert a rendkívüli jogrend – ahogy az első hullám idején, úgy most is - gyors cselekvést tesz lehetővé a kormány számára. Emellett az éjszakai kijárási korlátozás bevezetéséről és a szórakozóhelyek bezárásáról is döntöttek.

Ezt se felejtsük el

Az új típusú koronavírus közösségi terjedésének megfékezése érdekében javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak. Ezek mellett pedig ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Gyorsteszt előzi majd meg a koronavírus-vakcina beadását idehaza - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +19 °C
Minimum: +5, +10 °C

A napsütéses időszakok mellett többször erősen felhős időre készülhetünk, szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar is. Élénk, erős északnyugati szél mellett 13, 19 fokos maximumhőmérsékletekre számíthatunk. Szombaton kettősfronti hatást tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, emellett görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, többszöri rosszullét léphet fel. A fülledt időszakokban jellemző lehet a légszomj és a nehézlégzés. A kinti programok során változékonyságra kell készülni. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: