Koronavírus: több mint 3 millió áldozat

Már 151,4 millió embert fertőzött meg és 3,18 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már a 88,2 millióhoz közelít - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház szombat délelőtti összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 32,34 millió igazolt esetről és csaknem 576 232 áldozatról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 19,16 millió beteget és 211 853 ezer halálesetet jelentett eddig a COVID-19-cel összefüggésben.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Eddig 3,18 millió életet követelt világszerte a koronavírus-járvány.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már 14,65 millió igazolt esetről és majdnem 403 781 elhunytról, Franciaország 5,67 millió koronavírus -fertőzöttről és mintegy 104 700 áldozatról, míg Törökország több mint 4,82 millió megbetegedésről és 40 131 halálesetről adott hírt szombat délelőttig. Közben Oroszországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 4,75 milliót, a haláleseteké pedig a 108 ezret.

Hosszú COVID: ez a leggyakoribb tünet - kattintson!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még az Egyesült Királyság - 4,43 millió megbetegedéssel és 127775 halottal -, Olaszország - több mint 4 millió regisztrált esettel és 120 800 áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 3,52 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust , és 78 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Németország áll. Innen már 3,4 millió fertőzöttről és csaknem 83 100 áldozatról adtak hírt szombatig.

A Pfizer és a Moderna is megkezdte vakcinakísérleteinek következő szakaszát az Egyesült Államokban: hat hónapos kortól vizsgálják a két oltóanyag biztonságosságát és hatékonyságát. Ha kíváncsi a részletekre kattintson korábbi cikkünkre .

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)