Koronavírus: több ezer budapestit tesztelhetnek

Koronavírus-szűrésre újabb ötezer PCR-tesztet szerzett be a fővárosi önkormányzat, és ezeket a kerületeknek ajánlotta fel - közölte Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester.

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, jelenleg 1966 aktív fertőzöttről tudnak Magyarországon. Az aktív koronavírus-fertőzöttek többsége budapesti. A tömeges tesztelés tehát a fővárosban különösen fontos. Budapest korábban már beszerzett 10 ezer PCR-tesztet, most pedig újab 5 ezer koronavírusteszt érkezett a fővárosba. A teszteket a kerületek között osztják szét - erről szerdán egyeztettek a kerületi polgármesterekkel.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus-teszt, koronavírus szűrés, PCR-teszt
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus-teszt, koronavírus szűrés, PCR-teszt

Fontos az országos szűrés

Koronavírus: hamarosan kiderül, hol van sok beteg itthon - a részletekért kattintson ide!

Az online egyeztetésbe Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is bekapcsolódott. Karácsony Gergely a rektor budapestiekhez szóló kérését is tolmácsolta: akit meghívnak az országos koronavírus-szűrésre, az vegyen részt a szűrővizsgálaton. "Ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy reális képet kapjunk a járvány budapesti helyzetéről, amelynek alapján tervezni tudjuk a város újranyitásának stratégiáját" - írta a főpolgármester.

Már arról is beszámoltunk, hogy az országos koronavírus-szűrő programba a feltételezett fertőzötti arányból kiindulva 17780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionális elhelyezkedésre vonatkozóan is reprezentálják a magyar társadalmat. Így a vizsgálat eredménye alapján arra lehet majd következtetni, hogy a különböző társadalmi rétegekben mekkora lehet a fertőzöttség aránya Magyarországon.

Fontos tudni, hogy a kiválasztottak mintegy 500-1000 honfitársukat is képviselik a vizsgálatban, ezért is nagyon fontos, hogy minél többen elmenjenek a koronavírus-szűrésre.

Mutálódott Kína óta a koronavírus: gyorsabb és halálosabb lett - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: