Koronavírus: olajtársaság segít a védekezésben

Több mint 21 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki kedden a Mol a Készenléti Rendőrség budapesti központjába, ahonnan továbbviszik majd a szereket az ország minden részébe.

A koronavírus elleni küzdelem jegyében az olajtársaság almásfüzitői üzeme már harmadik hete gyárt fertőtlenítőszereket. A Mol-csoporthoz tartozó, egyébként kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL-LUB Kft. mindössze két hét alatt állította át a korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítő előállítására.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőtlenítés
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőtlenítés

Kórházakba is szállítottak

Az üzemből a múlt hét végéig összesen már csaknem 500 ezer liter terméket szállítottak ki a közfeladatot ellátó, valamint a koronavírus elleni küzdelemben élen járó intézményeknek. Mintegy 800 liter fertőtlenítőszer érkezett például a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére, továbbá a MÁV Zrt. 24 ezer litert, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pedig 42 ezer litert kapott a napokban.

Koronavírus: ezeket a testrészeket tilos fertőtleníteni - a részletekért kattintson ide!

Korábban már 480 liter fertőtlenítőt szállítottak ki a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra - Békéscsabára -, 720 litert a Békés Megyei Központi Kórházba - Gyulára -, valamint 45 ezer litert a székesfehérvári vegyvédelmi alakulathoz. Ezt megelőzően kapott már a fertőtlenítőből a Volánbusz, a BKV, a Miskolci Közlekedési vállalat, a Zalai Vízmű, a Magyar Posta, az ÁEEK, hulladékkezelők, közművek és önkormányzatok, rendőri és honvédelmi szervek, illetve kórházak is.

A kéz- és felületfertőtlenítő szerek kiszállítása azonban továbbra is zajlik országszerte, hogy megkönnyítsék az intézmények dolgát a koronavírus-járvány idején. A tervek szerint a termékek április végétől a Mol töltőállomásain is kaphatóak lesznek.

Betett a taxisoknak a járvány, százával adják vissza az engedélyüket - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: