Koronavírus: novemberben már napi 150 halott is lehet

A hazai szakember szerint az elkövetkezendő hetekben az igazolt koronavírus-fertőzöttek és a halálesetek száma is megugorhat.

"Sokkal több a fertőzött, mint amit az adatokban látunk" - nyilatkozta az ATV Híradónak Pusztai Erzsébet infektológus. A szakember szerint néhány hét múlva látványos növekedés lesz az igazolt koronavírus -fertőzöttek és a járvány áldozatainak számában is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus terjedése, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Heteken belül akár napi 100-150 halottat is regisztrálnak majd itthon.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Durva emelkedés jöhet

Kigyógyult a COVID-19-ből és elmondta, mi volt a legrosszabb - olvassa el!

Az infektológus valószínűnek tartja, hogy heteken belül akár napi 100-150 halottat is regisztrálnak majd itthon. Az elmúlt napokban látott dinamikus növekedés mindenesetre valóban aggasztó: sorra dőlnek meg a szomorú rekordok, és ma már 60 felett volt a koronavírus-járvány hazai áldozatainak napi száma.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus terjedése, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Forrás: MTI

Valami elindult

A szakember előrejelzését igazolhatja az is, amiről Müller Cecília országos tisztifőorvos számolt be az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján, mégpedig, hogy időközben átterjedt a fertőzés a fiatalokról az idősebb korosztályokra, és az elmúlt hetekben már a középkorosztályból is voltak elhunytak. Míg a 34. héten a fiatal felnőttek érintettségi aránya 39 százalék volt, a 43. héten a koronavírus-fertőzöttek mindössze 14 százaléka tartozott ebbe a korcsoportba. És bizony minél több az idős beteg, annál nagyobb az esély a halálozási arány ugrásszerű növekedésére.

Nagyon nem tesz jót a tüdőrák diagnosztizálásának és kezelésének a koronavírus-járvány - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Béres Csepp 50 (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +4 °C

Többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, de lesznek tájak, ahol kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de ónos szitálás, illetve kisebb eső egy-két helyen kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Vasárnap folytatódik az eseménytelen, frontmentes időszak. Az ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, emellett gyakoriak lehetnek az alvásproblémák és a fejfájásos tünetek. A fényhiány lehangoltságot, ingerültséget okozhat. Fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: