Koronavírus: nagy változás jön itthon

Keddtől változik a koronavírus-járvány magyarországi adatainak közlése: látható lesz az elhunytak kora, neme, illetve az is, hogy milyen krónikus alapbetegségekben szenvedtek. Ezenkívül hamarosan megyei adatokat is terveznek közölni a beazonosított fertőzöttekről.

Átláthatóbb, informatívabb adatközlés

"Tízszer több lélegeztetőgépet is el tudnánk adni" Még a világ egyik vezetője gyártócége sem képes tartani a lépést a koronavírus-járvány miatt a lélegeztetőgépek iránt megnövekedett igényekkel. Minderről maga a vállalat vezetője számolt be. Részletek itt.

Az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb lesz, hiszen kiderül belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb - olvasható a kormany.hu-n. Egyúttal nyomon követhető lesz az is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük.

A múlt héten Kínából repülőgépen érkezett orvosi védőeszközöket veszik át a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet udvarán 2020. március 30-án
A múlt héten Kínából repülőgépen érkezett orvosi védőeszközöket veszik át a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet udvarán 2020. március 30-án

Összességében tehát átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hányan vannak, akik ismert krónikus betegek, és akiknek az állapotát súlyosbította a koronavírus-fertőzés, és mennyi azoknak az áldozatoknak a száma, akik magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

A tájékoztatás szerint hamarosan megyei adatokat is közölnek majd a beazonosított koronavírus-fertőzöttekről.

Magyarország: 16 áldozat, 492 fertőzött

Mint arról a HáziPatika.com is beszámolt, a ma, azaz kedd reggeli friss számok szerint újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 492-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Az itthon kezelt betegek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 478 magyar állampolgár.

Elhunyt egy 59 éves beteg is, aki a korábbi áldozatokhoz hasonlóan több krónikus betegséggel küzdött. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt, viszont 37 fő már kigyógyult a betegségből. Összesen 14146 mintavétel történt, kórházi karanténban 61 fő van.

Viszlát, húsvét! Így változtatta meg a Google-kereséseket a koronavírus - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő