Koronavírus: meghalt egy 24 éves magyar fertőzött

Az elmúlt 24 órában 870 új koronavírus-fertőzöttet és 103 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 870 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 329721-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 103 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 10080-ra emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt. Meghalt ugyanakkor egy 24 éves nő is, aki lábszárfekélyben, vérszegénységben és szívtágulásban szenvedett.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat
Mintát cseppent egy antigén gyorsteszt paneljére a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársa. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

5760-an vannak kórházban

Jelenleg 143065 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon. 5760-an szorulnak kórházi kezelésre, közülük 394-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 176576 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 20272 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 2,72 millió koronavírustesztet végeztek el az országban.

Részletek a vakcináról

Koronavírus-oltás: mennyi idő után leszünk védettek? A válaszért kattintson ide!

A mai napon megérkezik a harmadik Pfizer-vakcina szállítmány is Magyarországra, amelyekkel immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A koronavírus-járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések. Az év első felében pedig várhatóan újabb koronavírus-vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, érdemes rá regisztrálni. A védőoltás iránti igényüket már 600 ezren jelezték.

Érvényes korlátozások

A kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés január 11-éig még biztosan életben marad. Az új típusú koronavírus terjedésének megfékezése érdekében továbbra is javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, a rendeletben meghatározott helyeken pedig viseljünk maszkot, amelynek a szánkat és az orrunkat is takarnia kell. Ezek mellett ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Sas József koronavírusos: kórházban ápolják az agyvérzésből gyógyuló, 82 éves kabarékirályt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)