Koronavírus: már több mint 74 millióan kapták el

Tavaly év vége óta már több mint 74,2 millió embert fertőzött meg és 1,64 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 42 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 16,97 millió igazolt esetről és 307500 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig még mindig az indiaiaknál van: India 9,95 millió beteget és csaknem 144500 áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Már 1,64 millió életet követelt az új kór. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már 7,04 millió igazolt esetről és mintegy 184 ezer elhunytról, Oroszország több mint 2,73 millió koronavírus -fertőzöttről és csaknem 48 ezer áldozatról, míg Franciaország 2,46 millió megbetegedésről és majdnem 59500 halálesetről adott hírt csütörtök reggelig. Közben Törökországban a fertőzöttek száma már meghaladta az 1,92 milliót, a haláleseteké pedig a 17 ezret.

Koronavírus: van, ahol a lakosság tizede már elkapta - részletek itt .

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még az Egyesült Királyság - 1,91 millió megbetegedéssel és 65600 halottal -, Olaszország - 1,88 millió regisztrált esettel és 66500 áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 1,77 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust , és mintegy 48600 vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig jelenleg Argentína áll. Innen már több mint 1,51 millió fertőzöttről és majdnem 41400 áldozatról adtak hírt csütörtökig.

Múzeumba kerül Naomi Campbell koronavírus ellen viselt kezeslábas védőruhája - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +1, +7 °C

Változóan, többször erősen felhős lesz az ég, szórványosan eső, zápor is lehet. Élénk északnyugati, nyugati szél mellett 14, 19 fokig melegszik a levegő. Hétfőn kettősfront hat a szervezetre. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, emellett gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a rosszullétek. Többen alvászavarokkal küzdhetnek, napközben pedig az energiátlanság és az ingerlékenység lehet jellemző. A hőérzet és a komfortérzet is csökken kissé. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: