Koronavírus: már több mint 261 millióan kapták el

Egy nap alatt 450 ezer fertőzöttet és mintegy 6600 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 261,1 millió embert fertőzött meg és több mint 5,19 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 7,58 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház vasárnap délelőtti összesítéséből .

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Egy nap alatt 450 ezer új fertőzöttet regisztráltak. Fotó: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 48,2 millió igazolt esetről és 776 500 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,57 millió beteget és csaknem 468 600 áldozatot jelentett eddig.

Koronavírus: Európában is felbukkant az új variáns .

Brazília már 22,07 millió igazolt esetről és 614 ezer elhunytról, az Egyesült Királyság 10,16 millió koronavírus -fertőzöttről és 145 ezer áldozatról, míg Oroszország 9,37 millió megbetegedésről és 266 ezer áldozatról adott hírt vasárnap délelőttig. Közben Törökországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 8,72 milliót, a haláleseteké pedig a 76 ezret.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Franciaországban - ahol 7,65 millió megbetegedésről és 119 800 halottról tudnak -, Iránban - 6,1 millió regisztrált esettel és majdnem 129 500 áldozattal -, valamint Németországban is. Ez utóbbi országban már 5,78 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és csaknem 101 ezren vesztették életüket a COVID-19 -hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Argentína áll 5,32 millió regisztrált esettel és 116 500 áldozattal.

Csak Európában legalább félmillió ember életét menthette meg a koronavírus elleni oltás - írta jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)