Koronavírus: közel 3,2 millió beteg világszerte

Az új típusú koronavírus már csaknem 3,2 millió embert fertőzött meg világszerte, a halálos áldozatok száma pedig átlépte a 227 ezret - derült ki a Johns Hopkins egyetem csütörtök reggeli összesítéséből.

Az elmúlt nap során csaknem 77 ezer új megbetegedést és mintegy 10 ezer új halálesetet regisztráltak a világban. Közben már mintegy 971 ezren gyógyultak ki a koronavírus-fertőzésből - ez majdnem 40 ezerrel magasabb a tegnapi adatnál. A legtöbb koronavírusos esetet még mindig az Egyesült Államokban tartják számon, és az áldozatok száma is itt a legmagasabb. Az amerikaiak már több mint 1 millió regisztrált fertőzöttről és csaknem 61 ezer halottról számoltak be.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Spanyolország, koronavírus Olaszország, koronavírus Franciaország, koronavírus Németország, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Törökország, koronavírus Irán, koronavírus Oroszország, koronavírus Kína,
Maszkot viselő idős vásárló New Yorkban. Fotó: Getty Images

Az európai helyzetről

Koronavírus: ez vár a turistákra Olaszországban - kattintson a részletekért!

Az európai országok közül Spanyolországban van a legtöbb koronavírus-fertőzött: innen eddig csaknem 237 ezer beteget és több mint 24 ezer áldozatot jelentettek. A legtöbb elhunytat pedig Olaszország jegyzi Európában: az olasz mérleg jelenleg csaknem 28 ezer halálesetet és 203 ezer megbetegedést mutat. Franciország már több mint 166 ezer koronavírus-fertőzöttet jelentett, az elhunytak száma pedig átlépte a 24 ezret. Az Egyesült Királyságban 166 ezer betegről és 26 ezer áldozatról, Németországban pedig 161 ezer megbetegedésről és mintegy 6500 halálesetről tudnak eddig.

Kínában már véget érhet

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 117 ezer igazolt koronavírusos esettel és több mint 3 ezer halottal -, Oroszország - 99 ezer beteggel és csaknem ezer áldozattal -, Irán - mintegy 94 ezer fertőzöttel és csaknem 6 ezer elhunyttal -, valamint a koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kína is. Kína tavaly év vége óta csaknem 84 ezer megbetegedésről és 4637 halálesetről adott hírt.

Mindenképp látni akarta az esküvője napján a karanténban lévő nagymamáját, megoldották - a részleteket olvassa el társportálunkon, az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció