Koronavírus: közel 130 millió fertőzött világszerte

Már 129,63 millió embert fertőzött meg és 2,82 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 73,4 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház péntek délelőtti összesítéséből.

Így hat az oltás, ha átestünk a koronavírus-fertőzésen - részletek!

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 30,53 millió igazolt esetről és 553 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig a braziloknál van: Brazília több mint 12,83 millió beteget és több mint 325 200 áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus harmadik hullám
Már csaknem 130 millió embert fertőzött meg világszerte az új vírus. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

India már több mint 12,3 millió igazolt esetről és mintegy 163 ezer elhunytról, Franciaország 4,75 millió koronavírus-fertőzöttről és több mint 96 ezer áldozatról, míg Oroszország több mint 4,5 millió megbetegedésről és 97 594 halálesetről adott hírt péntek délelőttig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta a 4,36 milliót, a haláleseteké pedig átlépte a 127 ezeret.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Olaszország - 3,6 millió megbetegedéssel és közel 110 ezer halottal -, Törökország - több mint 3,35 millió regisztrált esettel és több mint 31 700 áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 3,29 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 75 541-en vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Németország áll. Innen már 2,86 millió fertőzöttről és közel 77 ezer áldozatról adtak hírt péntekig.

Koronavírus: több mint 9 ezer új fertőzött itthon - kattintson!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: