Koronavírus: kiengedték az első gyógyultat

Egy bizonyítottan kornavírussal fertőzött nőt engedtek ki gyógyultan a kórházból Guangzhou-ban, ő volt az első, aki hazamehetett.

Hazaengedték a kórházból azt az 55 éves nőt csütörtökön, aki bizonyítottan az új koronavírussal fertőződött meg, ő volt az első, aki felépült a fertőzésből Guangzhou-ban.

koronavírus, mti-fotó
Védőfelszerelést viselő kórházi dolgozó eligazítást ad egy párnak Vuhanban. Fotó: MTI/AP/Chinatopix

A Ying vezetéknevű nő egy idős, lázas embert látogatott meg egy ápolási otthonban a hubej tartománybeli Vuhanban január elsején - minderről a China Daily számolt be pénteken. Mint írták, 19 nappal ezelőtt betegedett meg a nő, s akkor egy helyi kórházba ment köhögéssel és lázzal, ahol megállapították, hogy fertőzést találtak a tüdejében. Egy hét után javult a kezelések hatására az állapota, ezért január 21-én Guangzhou-ba utazott, hogy meglátogassa a rokonait.

"A halálra gondolok" - így éli meg a világtól elzárt Vuhanban a hétköznapokat egy 29 éves szociális munkás. Olvasson bele naplójába ide kattintva.

Háromszor is tesztelték, hogy negatív

Ying azonban Guangzhou-ba érkezése után fejfájással, köhögéssel és szorító mellkasi fájdalommal fordult ismét orvoshoz, a guangzhou-i First People's kórházban végül aztán az új koronavírusra is tesztelték, s eredménye pozitív lett. Azonnal megkezdték a kezelését, néhány nappal később megismételték a tesztet, ami január 25, 26 és 27-én is negatív lett - erről már az Eighth People's kórház tájékoztatott.

Így emlékezett a történtekre

"Amikor tüdőgyulladást diagnosztizáltak nálam, kétségbeestem. De aztán azt mondták (az egészségügyi dolgozók), jól leszek. Amikor megkaptam a kezeléseket, megnyugodtam, majd megkönnyebbültem" - mondta Ying. "A WeChat üzenetekből láttam, hogy sokan félnek. De ahogy most látom, azt mondom, hogy nem kell félniük. Zárkózzanak be jól. Védjék magukat és a családjukat. Ez gyógyítható" - mondta. Hozzátette: mielőtt újra emberek közé menne önkéntesen karanténban marad majd néhány napig.

A beszámolók szerint Ying állapota nem volt súlyos, amikor kórházba került, és az egészségügyi dolgozók követni fogják a felépülését és állapotát ezután is - mondta Lei Chunliang, a guangzhou-i Eighth People's kórház vezetője.

Forrás: China Daily

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)