Koronavírus: kezd kiteljesedni itthon a járvány

Minden járványügyi adat emelkedik körülöttünk és Magyarországon is, a koronavírus-járvány tehát kezd kiteljesedni - figyelmeztetett Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Magyarország az Európai Uniós országok között a középmezőnyben van a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatok tekintetében. A tisztifőorvos szerint egyébként az elmúlt napokban látott magas esetszámok egyértelműen azt mutatják, hogy mindenkit megvizsgálnak, akinek szüksége van a tesztre. Úgy fogalmazott, "ha nem lenne elég a tesztelési kapacitás, ezeket a fertőzéseket nem tudnánk detektálni".

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus második hullám
Minden járványügyi adat emelkedik körülöttünk és Magyarországon is.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Jut mindenkinek oltás

Az új típusú koronavírus tehát továbbra is terjed Magyarországon, ugyanakkor közeledik az influenzajárvány is. E fertőzés ellen azonban van elegendő és hatékony védőoltás - jelentette ki Müller Cecília. A kétféle oltóanyagot már mindenhová kiszállították, és heti jelentést kér majd a háziorvosoktól, hogy követhető legyen, milyen gyorsan fogynak a vakcinák - ismertette. Hozzátette, mindenkinek térítésmentesen biztosítják az oltást, akinek szüksége van rá, tehát a lakosságnak felesleges emiatt aggódnia - mindenki kap oltást, aki igényli. Egyúttal mindenkitől türelmet és fegyelmezettséget kért.

Nem volt többlethalálozás

Koronavírus: van, ahol ágyból és orvosból sincs elég - kattintson a részletekért!

Ismertette továbbá, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint január és szeptember között 3,3 százalékkal kevesebben haltak meg Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában. A koronavírus -járvány tehát egyelőre nem eredményezett töblethalálozást itthon. Figyelmeztetett ugyanakkor a védekezés fontosságára és arra is, hogy a túlzott mennyiségű vitamin bevitele is lehet káros, főként a zsíroldékony (A-, D-, E- és K-) vitaminoknál.

Meghalt egy fiatal orvos, aki részt vett a koronavírus elleni vakcina tesztelésében - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +19 °C
Minimum: +5, +10 °C

A napsütéses időszakok mellett többször erősen felhős időre készülhetünk, szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar is. Élénk, erős északnyugati szél mellett 13, 19 fokos maximumhőmérsékletekre számíthatunk. Szombaton kettősfronti hatást tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, emellett görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, többszöri rosszullét léphet fel. A fülledt időszakokban jellemző lehet a légszomj és a nehézlégzés. A kinti programok során változékonyságra kell készülni. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: