Koronavírus: jelentősen javul a hazai helyzet

A koronavírus elleni védekezés jegyében bevezetett következetes intézkedéseknek köszönhetően javul a járványhelyzet itthon - jelentette ki Müller Cecília országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Bizonyos járványügyi adataink sokkal kedvezőbbek, mint pár héttel ezelőtt. A gyógyutak száma például már csaknem a duplája az aktív koronavírus -fertőzöttek számának - ismertette a tisztifőorvos.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus operatív törzs
Feller Antal, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója megmutatja Müller Cecíliának a Moderna vakcináját a vállalat budapesti telephelyén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Folyamatosan oltanak

Koronavírus: gyerekek is megkaphatják az oltást? Kattintson a válaszért!

A szakember kitért arra is, hogy az új típusú koronavírus elleni vakcinázás folyamatos, de továbbra is nagyon fontos a szabályok betartása. Erre egészen addig szükség lesz, amíg a lakosság többsége a megfertőződés van a védőoltás által immunitást nem szerez a kór ellen. Megemlítette, hogy a hétvégén folytatódik a 100 főnél nagyobb létszámú idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása a Moderna vakcinájával.

Vannak még szabályszegők

A tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy az elmúlt napon mintegy 200 személy ellen kellett intézkednie a rendőrségnek a koronavírus-járvány megfékezését célzó maszkviselési szabályok megszegése miatt. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszélt.

A koronavírus "elrabolja" a tüdő saját immunsejtjeit. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: