Koronavírus: javult a brit miniszterelnök állapota

Tovább javult az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök állapota - közölte csütörtök délután a londoni kormányfői hivatal.

Meggyógyult az a 7 éves koronavírus-fertőzött kislány, aki március végén epilepsziás rohamok miatt került a Semmelweis Egyetem gyermekklinikájára. Részletek itt.

A bejelentés szerint Johnson jól töltötte az éjszakát, állapota az intenzív kezelés hatására folyamatosan javul. Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorul semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nincs tüdőgyulladása. A szóvivő szerint a miniszterelnök jó hangulatban van.

koronavírus, COVID-19, Boris Johnson, Nagy-Britannia
A londoni St. Thomas kórház, ahol a koronavírus-fertőzött Boris Johnsont kezelik. Fotó: Getty Images

Az 55 éves Johnsont vasárnap este vitték be a londoni St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a COVID-19 megbetegedésért felelős SARS-CoV-2 vírussal, és betegségének egyes tünetei tíz nap elkülönítés után sem múltak. Hétfőn késő este jelentették be, hogy Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott. A miniszterelnöki feladatok ellátását Johnson felkérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a kormányfő gyógykezelésének idejére.

Boris Johnson legutóbb múlt csütörtökön jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor Nagy-Britanniában milliók köszöntötték tapssal az egészségügyi dolgozók áldozatos helytállását. Az emberek a városokban az erkélyekre, ablakokba, illetve a házak elé kiállva tapsoltak és éljeneztek. A "Clap for our Carers" - "Tapsoljuk meg azokat, akik gondunkat viselik" - elnevezésű országos kezdeményezéshez csatlakozott Johnson is, aki egy hete már betegen, a Downing Street-i kormányfői rezidencia előtt tapsolt és mondott köszönetet az állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóinak.

Védőruhára ragasztott mosolygós fotókkal próbálnak kedveskedni a COVID-19 betegeknek az amerikai orvosok. Részleteket az nlc.hu cikkében olvashat ide kattintva.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció