Koronavírus: itthon 50, világszerte csaknem 8 ezer áldozat

Az elmúlt 24 órában 2068 új koronavírus-fertőzöttet és 50 áldozatot regisztráltak Magyarországon. Világszerte pedig 1,86 millió fertőzöttet és újabb 8 700 halálos áldozatot jegyeztek fel a járvánnyal összefüggésben.

Újabb 2068 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel átlépte az 1 millió 814 ezret a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 50 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 44 653-ra emelkedett - olvasható a napi tájékoztatóban .

Koronavírus: biztatóak a szennyvízadatok .

Jelenleg 119 066 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon. 2338-an szorulnak kórházi kezelésre, közülük 109-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 1 millió 650 ezer személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 7 342 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 10,92 millió tesztet végeztek már el az országban.

idős nő oltást kap
Beoltanak egy nőt a koronavírus ellen. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Így áll a hazai átoltottság

Eddig már 6,39 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 6,17 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Azoknak, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már több mint 3,82 millióan meg is kapták a harmadik, csaknem 232 700-an pedig már a negyedik oltást is.

A regisztrációs oldal és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz, ráadásul márciusban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton oltási akciót tartanak a kórházi oltópontokon. Ezek keretében előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is beadathatjuk magunknak a koronavírus elleni védőoltást. Továbbra is öt vakcina közül lehet választani.

Egyébként már a koronavírus-járvány ötödik hullámának leszálló ágában vagyunk. Ezért a kormány nemrégiben kivezette a járványügyi korlátozásokat és megszűnt a maszkviselési kötelezettség.

Nemzetközi adatok

Eddig 453 millió embert fertőzött meg és több mint 6,02 millió életet követelt a világban az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 10,65 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház péntek délelőtti adataiból . Az elmúlt egy nap alatt 1,86 millió fertőzöttet és mintegy 7 800 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Pusztítóan hathat a koronavírus a szív- és érrendszerre .

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)