Koronavírus: itthon 48, világszerte 14 ezer áldozat

Az elmúlt 24 órában 1495 új koronavírus-fertőzöttet és 48 áldozatot regisztráltak Magyarországon. Világszerte pedig 1,86 millió fertőzöttet és újabb 8 700 halálos áldozatot jegyeztek fel a járvánnyal összefüggésben.

Újabb 1495 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel átlépte az 1 millió 831 ezret a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 48 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 45 143-ra emelkedett - olvasható a napi tájékoztatóban .

Javulnak a hazai járványügyi adatok .

Jelenleg 103 266 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon. 2062-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 78-an lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 1 millió 683 ezer személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 7 342 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 11,02 millió tesztet végeztek már el az országban.

férfi koronavírus elleni oltást kap
Beoltanak egy férfit a koronavírus ellen Miskolcon. Fotó: MTI/Vajda János

Így áll a hazai átoltottság

Eddig már 6,4 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 6,18 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Azoknak, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már több mint 3,83 millióan meg is kapták a harmadik, több mint 243 ezren pedig már a negyedik oltást is.

A regisztrációs oldal és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz, ráadásul márciusban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton oltási akciót tartanak a kórházi oltópontokon. Ezek keretében előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is beadathatjuk magunknak a koronavírus elleni védőoltást. Továbbra is öt vakcina közül lehet választani.

Egyébként már a koronavírus-járvány ötödik hullámának leszálló ágában vagyunk. Ezért a kormány már kivezette a járványügyi korlátozásokat és megszűnt a maszkviselési kötelezettség.

Nemzetközi adatok

Eddig 472 millió embert fertőzött meg és több mint 6,09 millió életet követelt a világban az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 10,8 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház kedd délelőtti adataiból. Az elmúlt egy nap alatt 1,48 millió fertőzöttet és mintegy 16 400 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Egy angliai kutatás szerint hónapokkal a COVID-19 elleni védőoltás beadása után meredeken csökken az idősotthonok lakóinak védettsége . Az eredmények alapján a kutatók az idősek ismételt emlékeztető oltását javasolják.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)