Koronavírus: ilyen ütemben nőtt az áldozatok száma

Látványos grafikont tettek közzé arról, hogy milyen ütemben növekedett a világban a koronavírus-járvány áldozatainak száma január és május között.

Amióta tart a koronavírus-járvány, folyamatosan hallani a kételkedőket is, akik szerint túlreagálta a világ a helyzetet, hiszen más betegségekben akár többen is meghalnak egy adott évben - írta a g7. A napokban megjelent azonban egy grafikon, amelyen jól látszik, hogy január elejétől milyen ütemben nőtt a COVID-19-cel, illetve az egyéb fertőző betegségekkel összefüggésben elhunytak száma világszerte.

koronavírus, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, fertőző betegségek
koronavírus, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, fertőző betegségek

Már csaknem 444 ezer áldozata van

Koronavírus: erre számítanak a belga szakértők - kattintson a részletekért!

Míg a 2020-as év elején még a malária szedte a legtöbb áldozatot a világban, márciustól már egyre feljebb lépegetett a listán az új típusú koronavírus is. Április elejére már több életet követelt, mint az influenza, április végén pedig a maláriától is átvette a vezetést.

A legfrissebb adatok szerint világszerte már csaknem 444 ezer ember halt bele a koronavírus-fertőzés következményeibe, a fertőzöttek száma pedig meghaladta a 8,18 milliót. Magyarországon eddig 4078 megbetegedésről és 567 halálesetről tudnak.

Vezető halálokok

A koronavírus tehát eddig jóval több embert ölt meg, mint a többi fertőző betegség, azonban továbbra is inkább a krónikus betegségek számítanak a vezető halálokoknak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint például 2016-ban az iszkémiás szívbetegség, a sztrók és az obstruktív krónikus tüdőbetegség összesen mintegy 18 millió áldozatot szedett.

vezető halálokok, szívbetegség, tüdőbetegség, sztrók
vezető halálokok, szívbetegség, tüdőbetegség, sztrók

Végleg tönkretett egy budapesti csúcséttermet a koronavírus-járvány - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: