Koronavírus: ilyen ütemben nőtt az áldozatok száma

Látványos grafikont tettek közzé arról, hogy milyen ütemben növekedett a világban a koronavírus-járvány áldozatainak száma január és május között.

Amióta tart a koronavírus-járvány, folyamatosan hallani a kételkedőket is, akik szerint túlreagálta a világ a helyzetet, hiszen más betegségekben akár többen is meghalnak egy adott évben - írta a g7. A napokban megjelent azonban egy grafikon, amelyen jól látszik, hogy január elejétől milyen ütemben nőtt a COVID-19-cel, illetve az egyéb fertőző betegségekkel összefüggésben elhunytak száma világszerte.

koronavírus, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, fertőző betegségek
Már csaknem 444 ezer ember halt bele a koronavírus-fertőzés következményeibe.Képünk illusztráció, forrása: Getty images

Már csaknem 444 ezer áldozata van

Koronavírus: erre számítanak a belga szakértők - kattintson a részletekért!

Míg a 2020-as év elején még a malária szedte a legtöbb áldozatot a világban, márciustól már egyre feljebb lépegetett a listán az új típusú koronavírus is. Április elejére már több életet követelt, mint az influenza, április végén pedig a maláriától is átvette a vezetést.

A legfrissebb adatok szerint világszerte már csaknem 444 ezer ember halt bele a koronavírus-fertőzés következményeibe, a fertőzöttek száma pedig meghaladta a 8,18 milliót. Magyarországon eddig 4078 megbetegedésről és 567 halálesetről tudnak.

Vezető halálokok

A koronavírus tehát eddig jóval több embert ölt meg, mint a többi fertőző betegség, azonban továbbra is inkább a krónikus betegségek számítanak a vezető halálokoknak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint például 2016-ban az iszkémiás szívbetegség, a sztrók és az obstruktív krónikus tüdőbetegség összesen mintegy 18 millió áldozatot szedett.

vezető halálokok, szívbetegség, tüdőbetegség, sztrók
A 2016-os vezető halálokok. Forrás: WHO

Végleg tönkretett egy budapesti csúcséttermet a koronavírus-járvány - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)