Koronavírus: Hollandiában is durvul a helyzet

Átlépte az ezret a koronavírus-járvány holland áldozatainak száma.

Hollandiában is egyre inkább terjed az új típusú koronavírus. A fertőzöttek száma már áltépte a 12 ezret, 1039-en pedig már bele is haltak a kór által okozott betegségbe. A holland közegészségügyi hivatal jelentése szerint a kórházi kezelésre szoruló emberek száma lassan eléri a négyezret, közülük több mint ezer beteg intenzív osztályon fekszik.

koronavírus, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus hírek, koronavírus Hollandia, koronavírus Németország, koronavírus egészségügy
koronavírus, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus hírek, koronavírus Hollandia, koronavírus Németország, koronavírus egészségügy

Túlterheltté válik az egészségügy

Az új koronavírus okozta betegség diagnosztizálásához fejlesztettek ki egy mesterséges intelligenciával működő szenzort az izraeli tudósok. Egy másik kutatócsoport pedig a kórházi szobák gyors fertőtlenítésére dolgozott ki új, UV-sugárzáson alapuló módszert. Olvassa el a részleteket!

Jeleleg még 1500 intenzív férőhely van az országban - közölte Diederik Gommers, az intenzív ápolás országos tagozatának elnöke. "A holland egészségügy nem fogja tudni kezelni a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetet. Nemcsak azért, mert fogyatkoznak a férőhelyek, hanem azért is, mert nem áll rendelkezésünkre elég szakképzett ember" - figyelmeztetett.

A koronavírus elleni védekezést szolgáló intézkedéseket Mark Rutte holland miniszterelnök április végéig meghosszabbította. Ennek értelmében az iskolák, a napközi létesítmények, az éttermek és a múzeumok továbbra is zárva tartanak. A kormány ezentúl is társadalmi távolságtartást tanácsol a lakosságnak.

Németországban lassul a járvány

Közben Németországban kezd lassulni a koronavírus-járvány terjedése. A németek szerda délutánig több mint 72 ezer fertőzöttről és 788 áldozatról számoltak be. Az országban nagyjából 7 ezer koronavírus-fertőzöttet ápolnak kórházban. 1500-an intenzív osztályon fekszenek és 1100 ember gépi lélegeztetésre szorul.

A németországi idősotthonokból viszont egyre több fertőzöttet jelentenek, ami azt jelenti, hogy a járvány kezdi elérni a leginkább veszélyeztetett korosztályt. Emiatt aztán várhatóan emelkedni fog a halálozási arány - ismertette Lothar Wieler, a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vezetője. Az RKI adatai szerint egyébként a német koronavírus-fertőzöttek átlagéletkora jelenleg 47 év.

A kijárási korlátozással kapcsolatos idősávokat és az egymás közötti távolságtartást is komolyan kell venni - olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció