Koronavírus: hamarosan megszűnik a veszélyhelyzet

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet 71. napján megtartott Kormányinfón ismertették a kormány legfrissebb döntéseit.

A kormány a szerdai ülésén áttekintette a koronavírus elleni védekezés eddigi eredményeit, és sikeresnek értékelték. Az időben bevezetett intézkedésekkel és az emberek együttműködésével ugyanis meg tudtuk akadályozni a tömeges megfertőződéseket - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus-járvány, koronavírus kormányinfó,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus-járvány, koronavírus kormányinfó,

A járványügyi készültség fennmarad

WHO: ilyen még nem volt a járvány során - kattintson a részletekért!

Kiemelte, hogy az elmúlt napok többségében többen gyógyultak ki a koronavírus okozta COVID-19-ből, mint ahányan megbetegedtek. Ez az egyensúly azonban törékeny, ezért a járványügyi készültség fenntartása továbbra is szükséges. A járványügyi készültség végéig a kórházparancsnoki redszer és az operatív törzs is tovább működik. A jövő héten azonban már indítványozzák a rendkívüli jogrend megszüntetését.

További fontos döntések

A tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy amíg a koronavírus miatti veszélyhelyzet fennáll, addig országszerte ingyenes marad a parkolás. Ezzel ugyanis mérsékelni lehet a tömegközlekedési eszközökön tartózkodó személyek számát. Magyarország az óvatos határnyitásra is készenáll, ennek részleteit az operatív törzs közli majd.

Az iskolák és óvodák újranyitásával kapcsolatos döntéseket pedig Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ismertette. Mint mondta, a sikeres járványügyi védekezésnek köszönhetően a fertőzésveszély csökkent, ezért május 25-étől, a fővárosban pedig június 2-ától visszatérhetnek a normális működési rendhez. Az iskolákban azonban csak egyeztetés vagy felzárkóztatás, illetve június 16-a után előzetes felkészülés céljából találkozhatnak a tanárok és a diákok. A koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális tanrendet is sikeresnek értékelik, ezért ez a tanév végéig érvényben marad. A tanévet a járvány miatt sem hosszabbítják meg, tehát június 15-én véget ér. Nyári táborokat június 16-ától lehet tartani.

Sokkoló változáson ment át a koronavírusból felépült ápoló - a megdöbbentő képeket társportálunkon, az nlc.hu-n nézheti meg!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő