Koronavírus: ennek kell változnia a járvány után

A koronavírus-járvány sok mindent megváltoztatott, azonban elvonulása után is oda kellene figyelnünk néhány dologra.

A koronavírus-járvány tapasztalata azt mutatja, hogy a társadalomnak jobban meg kellene becsülnie az egyes szakmákat, különösen az egészségügyi ágazathoz köthető hivatásokat, amelyek eddig alulfizetettek és alulértékeltek voltak az Európai Unióban - jelentette ki Nicolas Schmit, a szociális ügyekért és foglalkoztatásért felelős uniós biztos.

koronavírus, koronavírus egészségügy, koronavírus egészségügyi dolgozók, szakmai megbecsülés, társadalmi megbecsülés
koronavírus, koronavírus egészségügy, koronavírus egészségügyi dolgozók, szakmai megbecsülés, társadalmi megbecsülés

Át kell értékelni bizonyos dolgokat

"Át kell értékelnünk, hogy mekkora az egyes szakmák társadalmi értéke, mivel (...) sok esetben a bérezés jelenleg nem felel meg ennek az értéknek" - fogalmazott. Kiemelte azt is, hogy a koronavírus-járvány megnövelte az európai munkaerőpiac már létező problémáit is - erősödött például a fiatalok kedvezőtlen foglalkoztatottsága, és emiatt bizonytalanabbá váltak jövőbeli kilátásai.

A koronavírus-járvány a munkaerőpiacot is átalakítja - kattintson a részletekért!

Az is problémát jelent, hogy a koronavírus-járvány alatt túl sok szó esik a foglalkoztatás rugalmasságáról, míg a dolgozók szociális védelméről sokkal kevesebbet hallatni. Ezért elengedhetetlen a munkakörülmények átfogó javítása Európa-szerte, továbbá a dolgozói jogok védelme - hangsúlyozta. Megemlítette továbbá, hogy a járvány utáni gazdasági fellendülést elősegítő, a vállalkozások talpraállását támogató bankhitelek hasznosak, azonban az adósságfelhalmozás sem a megfelelő megoldás.

A biztos kiemelte azt is, hogy a koronavírus-járvány által legjobban sújtott déli országok megsegítése az egész uniónak érdeke, mivel - az unió egységes piacának köszönhetően - az északi országok is jelentős mértékben exportálnak ezekbe a tagállomokba.

Sztárok, akik sok jót remélhettek 2020-tól, aztán arcukba robbant a járvány - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés