Koronavírus: elhunyt újabb 195 beteg itthon

Kedd reggelig 3575 esetben igazoltak koronavírus-fertőzést a Magyarországon elvégzett teszek. COVID-19-hez köthetően elhunyt 195 beteg az elmúlt 24 órában.

Magyarországon is megjelent a koronavírus omikron variánsa . Az új változatot két fertőzöttnél is azonosították.

A SARS-CoV-2 hazai megjelenése óta immár átlépte az 1,2 milliót az igazolt fertőzöttek száma, míg a járvány halálos áldozataié 37079-re emelkedett - derül ki a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal legfrissebb jelentéséből. Az aktív fertőzöttek számát mintegy 169 ezerre becsülik az országban. Kórházban jelenleg 6507 fertőzöttet kezelnek, közülük 563-an vannak lélegeztetőgépen.

B. Tóth Mihály orvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával a Tolna Megyei Balassa János Kórház oltópontján Szekszárdon 2021. november 13-án
Pfizer-BioNTech-vakcinával oltanak be COVID-19 ellen egy nőt a Balassa János kórházban november 13-án. Fotó: MTI/Kiss Dániel

Az alapimmunizáláshoz szükséges oltássorozatot eddig 5,9 millióan kapták meg, több mint 3 millióan pedig a harmadik, emlékeztető oltásdózist is felvették. A kormányzat mindenkinek javasolja a megerősítő oltás felvételét, aki négy hónapnál régebben kapta meg előző oltását, mert a korábbi védőoltások után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. Védőoltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt regisztrációt követően az EESZT felületén lehet online időpontot foglalni.

Szerdán elkezdődik az 5 és 11 év közötti gyermekek oltása is COVID-19 ellen. A szülők az internetes időpontfoglalón keresztül a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosnál is kérhetik gyermekük oltását. Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket, és regisztrációjukat már érvényesítették. Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, illetve az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt.

A Heim Pál Gyermekkórházban jelenleg is több koronavírus-fertőzött kisgyerek van intenzív osztályon és lélegeztetőgépen, többségében 10 év alattiak.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: