Koronavírus: elhunyt egy 52 éves beteg itthon

Az elmúlt 24 órában 23 új koronavírus-fertőzöttet és 5 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 3954-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 5 újabb krónikus beteg, ezzel 539-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi áldozatok egyike egy 52 éves nő volt, aki Fábry-szindrómával, asztmával, magas vérnyomással, krónikus etilizmussal, COPD tüdőbetegséggel és krónikus anémiával is küzdött. A további 4 elhunyt 66 évnél idősebb volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

406-an vannak kórházban

Jelenleg 1210 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 41 százalékuk budapesti. 406-an szorulnak kórházi kezelésre, közülük 24-en lélegeztetőgépen vannak. A Pesti úti idősotthonban 49-re nőtt az elhunytak száma. Közben pedig 2205-en már gyógyultan távozhattak a kórházból.

Tárgyalnak a veszélyhezet megszüntetéséről

Koronavírus: vérből kimutatható, ki lesz súlyos beteg - kattintson a részletekért!

A parlament közben megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma. A járványügyi készültség fenntartására azonban még szükség van, hiszen az új típusú koronavírus továbbra is jelen van az országban.

A friss adatok szerint 10985 személy van hatósági házi karanténban, és már csaknem 196 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Tartós szövődmény lehet a koronavírus egyik különös tünete - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció