Koronavírus: elhunyt egy 41 éves magyar férfi

Szombat reggelre 2443 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, és sajnos elhunyt 12 újabb beteg, köztük egy 41 éves férfi.

Újabb magyar állampolgároknak lett pozitív a koronavírustesztje, ezzel 2443 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg, egy 41 éves férfi kivételével mind idősek. A koronavirus.gov.hu hivatalos kormányzati tájékoztató oldal szerint az illetőnek súlyos bakteriális fertőzése, vérmérgezése és bélgyulladása volt a COVID-19-en kívül.

Ezzel összesen 262 főre emelkedett az elhunytak száma, 458-en pedig már felgyógyultak az új koronavírus okozta fertőzésből. Jelenleg 899 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Ha a területi eloszlást nézzük, továbbra is Budapesten van a legtöbb fertőzött, szám szerint 1247. Pest megyében 339, ezt követi Fejér megye, ahol berobbant a járvány az elmúlt héten, most már 246 regisztrált COVID-19-beteget tartanak számon onnan. A szombat reggeli adatok szerint Vas és Békés megyében van egyelőre a legkevesebb fertőzött, 14 és 13 fő.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: