Koronavírus: egyre kevesebb magyar beteg van kórházban

Az április közepi szintre csökkent vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma.

A tegnap még 782 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, számuk azonban mára tovább csökkent: jelenleg 746 páciens szorul kórházi ápolásra, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Április közepi szintre csökkent a számuk

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus kórház, koronavírus fertőzöttek
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus kórház, koronavírus fertőzöttek

Az elmúlt egy hét során fokozatosan csökkent a kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. Jelezték, hogy a kórházban ápoltakról szóló, május 8-án közölt adat téves kórházi adatszolgáltatás miatt nem volt pontos. A hibás adatot közlő kórház utólag korrigált, a fenti grafikonon már a helyes szám szerepel.

Mint írták, a tapasztalatok szerint az enyhe tüneteket mutató koronavírusos betegek 1-2 hét alatt, a súlyosabb panaszokkal küzdők pedig több hét alatt épülnek a kórházakban. A mai adat szerint már több mint ezren hagyhatták el gyógyultan az egészségügyi intézményeket.

koronavírus
koronavírus

Több ütemben indul újra az ellátás

Koronavírus: így indul újra az egészségügyi ellátás - részletek itt!

A fertőzések számának csökkenésével elindul a felkészülés az egészségügyi ellátások fokozatos újranyitására is. Ez több ütemben történik. Elsőként az egészségügyi alapellátás, a háziorvosok, a fogorvosok, valamint a járóbeteg szakrendelők nyitották meg újra szolgáltatásaikat, de egyelőre még csak csökkentett üzemmódban és fokozott óvintézkedések mellett. Közben kórházak is készülnek a fokozatos újranyitásra, épp ezt szolgálja a "régi-új" beutalási rend is, amely szerint a súlyos, de szállítható állapotban lévő koronavírusos betegeket 2 budapesti kórházba szállítják át. Ez képes tehermentesíteni több kórházat, hogy minél előbb elkezdődhessenek a járvány miatt elhalasztott vizsgálatok, kezelések.

Emellett természetesen fenn kell tartani a járványügyi készültséget, hogy a kórházak szükség esetén - egy újabb betegszám-emelkedés esetén is - képesek legyenek a fertőzöttek tömeges fogadására és ellátására. A koronavírus-járvány hazai alakulása viszont biztató, eddig ugyanis sikerült alacsonyan tartani a fertőzöttek számát. A vidéken életbe lépett új szabályok járványügyi hatását azonban fokozottan figyelik mind a fertőzöttek, mind a kórházi ápolásra szorulók tekintetében.

Csak negatív teszttel lehet idén Görögországban nyaralni - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés