Koronavírus: eddig csaknem 6 millió áldozatot szedett

Egy nap alatt 1,4 millió fertőzöttet és csaknem 14 ezer halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 427,35 millió embert fertőzött meg és több mint 5,9 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 10,4 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház szerda délelőtti adataiból.

koronavírusteszthez vesznek mintát egy nő orrából
Már 427,35 millió embert fertőzött meg világszerte az új koronavírus.Fotó: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 78,64 millió igazolt esetről és csaknem 939 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 42,85 millió beteget és 512 ezer áldozatot jelentett eddig.

Mutatjuk, mennyivel szelídebb az omikron, mint a delta.

Brazília már 28,35 millió igazolt esetről és csaknem 645 700 elhunytról, Franciaország 22,57 millió koronavírus-fertőzöttről és 138 ezer áldozatról, míg az Egyesült Királyság 18,82 millió megbetegedésről és majdnem 161 400 áldozatról adott hírt szerda délelőttig. Közben Oroszországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 15,43 milliót, a haláleseteké pedig a 340 ezret.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Németországban - ahol 13,87 millió megbetegedésről és mintegy 121 700 halottról tudnak -, Törökországban - 13,67 millió regisztrált esettel és majdnem 93 ezer áldozattal -, valamint Olaszországban is. Ez utóbbi országban már 12,55 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és több mint 153 500-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Spanyolország áll, 10,88 millió regisztrált esettel és csaknem 99 ezer áldozattal.

A briteknél csütörtöktől már a koronavírus-fertőzöttek és az oltatlan kontaktszemélyek sem mennek karanténba.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)