Koronavírus: az ukrán elnök felesége is elkapta

Pozitív lett koronavírusra Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségének laboratóriumi tesztje - ezt maga Olena Zelenszka hozta nyilvánosságra pénteken.

"Jól érzem magam, de járóbeteg-kezelésben vagyok, elszigetelve a többi családtagomtól, hogy ne veszélyeztessem őket" - írta a koronavírusos nő. Közlése szerint a férje, az ukrán elnök és két gyermekük koronavírustesztje negatív lett.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzött, koronavírus Ukrajna
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzött, koronavírus Ukrajna

Nincsenek tünetei

Az elnöki iroda közleményében megerősítette, hogy Olena Zelenszka jól van és jelenleg nincsenek tünetei. Egyelőre nem tudják, hol és mikor fertőződött meg az új típusú koronavírussal. Az ügyben még folynak a járványügyi vizsgálatok. Mindenkit, aki kapcsolatba került vele, értesítenek annak lehetőségéről, hogy megfertőződhettek.

Koronavírus: veszélyes, ha magas a vérnyomás - részletek itt!

A hivatal kiemelte, hogy az államfő felesége minden hivatalos eseményen és otthonában is betartotta a karanténra vonatkozó szabályokat, valamint az egészségügyi minisztérium koronavírus-fertőzés elleni védekezésre vonatkozó ajánlásait, továbbá a biztonsági protokollnak megfelelően rendszeresen tesztelték koronavírusra. A június elején elvégzett tesztjének eredménye még negatív volt.

Borzasztó állapotba kerül egy 20 éves nő tüdeje a koronavírus-fertőzés miatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció