Koronavírus: az egyik leggyakoribb halálokká vált

A COVID-19 betegség volt a harmadik leggyakoribb halálozási ok 2020-ban az Egyesült Államokban - derült ki az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) friss jelentéséből.

Koronavírus: van, ahol már a 4. hullám dübörög - kattintson!

Tavaly szívbetegségben haltak meg a legtöbben Amerikában, a negatív lista második helyén pedig a daganatos megbetegedések állnak. A harmadik legtöbb áldozatot viszont az új típusú koronavírus követelte az elmúlt évben - közölte a CDC. "A COVID-19 volt a harmadik vezető halálok 2020-ban, ezzel az öngyilkosság már nem szerepel a tízes listán" - írták a kutatók a jelentésben. Korábban az öngyilkosság volt a tizedik leggyakoribb halálok. A szakemberek azt is megállapították, hogy az Egyesült Államok halálozási rátája 15,9 százalékkal nőtt 2019 és 2020 között.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány,
A COVID-19 volt a harmadik vezető halálok 2020-ban Amerikában. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

További részletek

Az adatok szerint tavaly megközelítőleg 3,36 millió ember vesztette életét az országban. A koronavírus okozta halálesetek száma csaknem 378 ezer volt, vagyis a járvány áldozatai a 2020-ban elhunytak mintegy 11 százalékát tették ki. Szívbetegségben 690882-en, daganatos megbetegedés következtében pedig 598932-en hunytak el.

Azt is kimutatták, hogy a halálozási arány a fekete és az őslakos közösségek, valamint a férfiak és a 85 évnél idősebb felnőttek körében volt a legmagasabb. A szakértők ugyanakkor fontosnak tartották kiemelni, hogy a most közzétett adatok még változhatnak, ugyanis az adott évre vonatkozó végső halálozási adatokat körülbelül 11 hónappal a naptári év vége után teszik közzé.

Csökkent a várható élettartam

Korábban szintén a CDC jelentette be, hogy 2020 első felében az előző évi adatokhoz képest megdöbbentő mértékben, egy évvel, 77,8 évre csökkent a várható élettartam az Egyesült Államokban. Ez a legnagyobb visszaesés a második világháború óta, és a várható élettartam szintje a 2006-os értékre csökkent. A háttérben egyértelműen a koronavírus-járvány áll.

Pfizer-vakcina: 100 százalékos hatékonyságú gyerekeknél - olvassa el a részleteket!

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +25 °C
Minimum: +7, +14 °C

Gyakran lesz erősen felhős az ég, de napközben átmenetileg hosszabb napos időszakok is előfordulnak. Eső, zápor nagyobb eséllyel a nap első felében fordulhat elő, de máskor sem zárható ki. Élénk, erős lesz a délnyugati, nyugati szél, 16, 25 fok közé melegszik a levegő. Szombaton kissé gyengébb mértékben ugyan, de továbbra is kettősfronti hatás érvényesül. Ingadozhat a vérnyomás, emellett egyéb keringési panaszok is felléphetnek. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás is. A tünetek tartósnak ígérkeznek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: