Koronavírus: Ausztriában is megjelent

Két, Lombardiából származó férfi szervezetében is kimutatta az osztrák hatóság az új típusú koronavírust.

Ausztriában is megjelent a COVID-19 járványt okozó koronavírus: két ember fertőződött meg Tirolban - közölte egy helyi egészségügyi szóvivő kedden. Két 24 éves emberről van szó, akik az olaszországi Lombardiából származnak, Innsbruckban élnek, és valószínűleg Lombardiában fertőződtek meg - mondta Günther Platter tiroli kormányzó. Állapotuk nem életveszélyes. Az új koronavírus több mint 2600 emberéletet követelt, a fertőzöttek száma körülbelül 80 ezer. A vírus eddig 29 országban jelent meg, de az esetek túlnyomó többségét a kínai Hupej tartományból jelentették.

Védőmaszkos utasok a milánói központi pályaudvaron. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi
Védőmaszkos utasok a milánói központi pályaudvaron. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Horvátországban is megjelent a betegség

Kedd délelőtt egy másik szomszédos országban, Horvátországban is azonosították az első koronavírussal fertőzött beteget. Andrej Plenkovic horvát kormányfő szerint az első fertőzött egy fiatal férfi, aki február 19-e és 21-e között Milánóban tartózkodott. A férfit jelenleg egy zágrábi kórház fertőzőosztályán tartják karanténban, az állapota kielégítő.

Horvátországban is megjelent a koronavírus Egy Milánóból hazatért horvát férfi szervezetében is kimutatták a koronavírust. Kattintson a részletekért!

Bár az új típusú koronavírus kezdetben szinte csak az ázsiai országokat érintette, a múlt hét végén Olaszországban is rohamosan terjedni kezdett . Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében lezárták az új koronavírus gócpontjait és kéthetes karantént vezettek be. A magyar külügyminisztérium senkinek sem javasolja , hogy az észak-olaszországi területekre utazzon.

A koronavírust hétfőn három újabb országban, Kuvaitban, Bahreinben és Afganisztánban is kimutatták. A fertőzöttek száma világszerte átlépte a 80 ezret, és már 2700-nál is több ember életét követelte.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)