Koronavírus: a vágóhidakon is rohamosan terjed

Rohamosan terjed az új típusú koronavírus a vágóhídi dolgozók között Németországban.

A német tudósítások szerint már több mint 600 igazolt koronavírus-fertőzöttről tudnak a hatóságok a vágóhídi dolgozók között. Több vágóhíd is érintett, több tartományban, de a Müller Fleisch, a Westfleisch, valamint a Vion az a három nagy húsipari vállalkozás, amelyek a feltűnően sok fertőzött miatt bekerültek a hírekbe - írta meg a magyarmezogazdasag.hu. A hírek alapján a Vion viszonylag hamar reagált a koronavírus-járványra, és amint tudott, be is zárt. A Westfleisch viszont csak jóval később lépett: 130 fertőzött dolgozóval is folytatták a munkát.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Németország, koronavírus dolgozók, koronavírus fertőzöttek, koronavírus hús, koronavírus élelmiszer
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Németország, koronavírus dolgozók, koronavírus fertőzöttek, koronavírus hús, koronavírus élelmiszer

Kötelezően tesztelik az összes dolgozót

A koronavírus-járvány miatt jelentős túlkínálat és áresés alakult ki az európai és a magyarországi baromfipiacon. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

A hatóságok sokáig úgy gondolták, hogy a higiéniai előírásokkal és intézkedésekkel kordában tudják tartani a koronavírus-fertőzést, a gyárak pedig arról tájékoztatták a fogyasztókat, hogy az érintett üzemekből érkezett hús nyugodtan fogyasztható, nem kell tartani a megfertőződéstől. Azóta már a Schleswig-Holstein és az Észak-Rajna-Vesztfáláia tartományban is kötelezővé tették, hogy a vágóhidak összes dolgozójánál és a munkások szálláshelyein is elvégezzék a koronavírustesztet. De több más tartományban is nagy volumenű tesztelés indult el - ott is, ahol még igazoltak koronavírusos esetet az élelmiszeripari üzemekben.

Fontos lenne mihamarabb újraindulni

Közben viszont a leállással járó gazdasági károkkal is számolni kell. A sertéstartók érdekképviselete szerint az egész ágazatnak fontos lenne, hogy kontrollált körülmények között minél előbb újrainduljanak az üzemek. Úgy vélik ugyanis, hogy a hosszas kimaradás az állattartók és az állatok rovására megy. Németország legnagyobb húsfeldolgozója, a Tönnies ugyanakkor nem ért egyet azzal, hogy a teljes húsipart koronavírus-terjesztőként állítsák be.

Egyébként sokan a munkaerő-közvetítő alvállalkozókat, a külföldről érkező vendégmunkásokat, valamint a zsúfolt munkásszállókat és a kisbuszokkal történő munkaerőszállítást - amikor a 1,5 méteres távolság megtartására esély sincs - okolják a kialakult helyzetért. Ez a jelenség azonban nemcsak Németországban tapasztalható.

Több magyar utazási iroda is bedőlhet a koronavírus miatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső